JORDNÆR: Ane Bruns lillesøster Mari Kvien Brunvoll ligger fortsatt lavt i terrenget, men er "up and coming" Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
JORDNÆR: Ane Bruns lillesøster Mari Kvien Brunvoll ligger fortsatt lavt i terrenget, men er "up and coming" Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

Stortalent i original blomstring

Mari Kvien Brunvoll for fullt hus i Molde.

||| MOLDE (Dagbladet): Moldes egen Mari Kvien Brunvoll åpnet rekka av seine kveldskonserter på intimscenen Forum mandag.

Gjennom en drøy time demonstrerte hun et elektronisk-akustisk uttrykk som framsto som både lekent, finurlig og svært, svært personlig.

Ingrediensene var først og fremst hennes egne låter, en slags skakk mix av feminin popmusikk og gammeldagsklingende engelske ballader i kombinasjon med en like skakk tekstmix av popklisjeer og flerbunnete dypsindigheter. Men det var bare begynnelsen.

Lydene hentet hun ut fra et utvalg sære instrumenter - fingerpiano, kazoo, liten harpe, bjeller - lagt lag på lag av en loopmaskin eller sequencer.

Mutters putters aleine i skredderstilling på scenen bygde Kvien Brunvoll opp sine egne «komp» - korte melodiske fraser og perkussive munnlyder i rytmisk ordnede, repeterte strekk - og over dette sang hun.

Stemmen klang klokkeklar og virket fleksibel som en strikk, og i all sin lekne originalitet ble konserten en morsom, fin og forfriskende opplevelse fra tilhørerplass.

Likevel er det som om Mari Kvien Brunvoll bare så vidt har kommet i gang med å avdekke og utvikle sitt frodige musikalsk talent. Hun har fortsatt diksjonsarbeid å gjøre før tekstformidlingen får autoritet, og uttrykket bærer ennå vel mye preg av påfunnsglede og fjærlett lekenhet til å holde fascinasjonen ved like gjennom en hel konsert.

Dette til tross, er kombinasjonen av talent og vilje til å formidle musikk på nye måter så åpenbar at Mari Kvien Brunvoll framstår som landets kanskje mest spennende unge artist å følge med på akkurat nå.

Forhåpentligvis tar hun seg god tid med utviklingen av det originale byggverket sitt, og holder det i balanse hele veien videre.