Stortinget sa ja til datalagring

89 mot 80 stemmer etter maratondebatt.

SA JA TIL DATALAGRING: Justisminister Knut Storberget i samtale med Martin Kolberg (Ap) under behandlingen av datalagringsdirektivet i Stortinget mandag kveld. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix
SA JA TIL DATALAGRING: Justisminister Knut Storberget i samtale med Martin Kolberg (Ap) under behandlingen av datalagringsdirektivet i Stortinget mandag kveld. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det omstridte direktivet ble vedtatt med 89 stemmer mot 80 etter en intens og langvarig debatt som strakte seg langt inn i mandagskvelden. Det til tross for at det allerede før behandlingen startet var klart for alle at direktivet ville bli vedtatt etter at Høyre og Arbeiderpartiet kom til enighet om rammene og enkeltelementene i det.

Kravet fra motstanderne om at stortingsbehandlingen utsettes — i påvente av EUs egen evaluering av direktivet — fikk heller ikke gehør hos Ap-Høyre-flertallet.

— Det er veldig, veldig ille. Jeg tror ikke de som stemte for direktivet skjønner konsekvensen av vedtaket. Kommende generasjoner vil fordømme oss for det som er vedtatt i kveld, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB umiddelbart etter voteringen. Venstre er i Norge partiet som først markerte seg imot datalagringsdirektivet, allerede i 2006. Vedtaket mandag innebærer at direktivet innlemmes i norsk lovverk og EØS-avtalen Overbevisning Fem høyrerepresentanter brøt ut av partileder Erna Solbergs rekker under voteringen sent mandag kveld. Solberg selv er imidlertid svært fornøyd med å legge det hun mener i dag er et delvis rettsløst område i det norske samfunnet under strenge lovreguleringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer