DEBATT

Debatt: Pelsyravl

Stortinget svikter pelsdyrene

Pelsdyr er ville rovdyr med behov for bevegelse og frihet. Det er umulig å gi dem et levelig liv i bur.

I BUR: Mink er ikke flokkdyr, og tilpasser seg ikke et liv i bur, mener artikkelforfatteren. Foto: Patric Söderström / NTB Scanpix
I BUR: Mink er ikke flokkdyr, og tilpasser seg ikke et liv i bur, mener artikkelforfatteren. Foto: Patric Söderström / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet sørget denne uka for at pelsdyrnæringen får fortsette å utsette rev og mink for store, unødvendige lidelser.

Dyrevelferden i pelsdyrnæringen er dårlig. Det fornuftige er å avvikle den. Det minste vi kan gjøre er å prøve å gjøre alt vi kan for å begrense lidelsene dyrene utsettes for i pelsdyrnæringen.

Derfor var det et skritt i riktig retning da regjeringen i høst la fram en pelsdyrmelding som strammet inn regelverket for næringen. Det viktigste forslaget var et forbud mot at mink kan holdes i grupper i bur.

Mink er ikke flokkdyr, og som de fleste andre pelsdyr er de ikke dyr som tilpasser seg et liv i bur. De lider, blir stresset og understimulerte og reagerer ved å angripe hverandre eller skade seg selv. Pelsdyr er ville rovdyr med behov for bevegelse og frihet. Det er umulig å gi dem et levelig liv i bur.

Nå har Senterpartiet og KrF fått regjeringspartiene med på en snuoperasjon. I næringskomiteen ble det flertall for at det likevel ikke skal bli forbud mot gruppehold av mink. Det skal være lov med mink i gruppebur så lenge det er del av et «dyrevelferdsprogram».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer