Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ny spillpolitikk:

Stortingsjuks med spilleregler

Det er et åpenbart demokratisk problem, når de som er satt til å lede oss ikke har begrep om gjeldende lover og regler.

LOVENDRINGER: Skal du forby nordmenn å spille hos utenlandske selskaper, holder det ikke å kun forandre den norske loven. Du må også sørge for lovendring på steder som Malta og Storbritannia, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
LOVENDRINGER: Skal du forby nordmenn å spille hos utenlandske selskaper, holder det ikke å kun forandre den norske loven. Du må også sørge for lovendring på steder som Malta og Storbritannia, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

Som talsmann for spillselskapet ComeOn! ble jeg kontaktet av Dagbladet med spørsmål om å kaste lys over hva stortingsvedtaket om innstramming av norsk pengespillpolitikk vil bety i praksis. Det forsøkte jeg å gjøre på en saklig og ærlig måte.

Faktakunnskap ble imidlertid for sterk kost for stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap), som i stedet så det formålstjenlig å fremstille spillselskapene som løgnere med behov for å berolige egne kunder. Hun om det.

Faktum er at Henriksens påstander i Dagbladet ikke er reelle hverken i forhold til ordlyden i lovforslaget eller med hensyn til internasjonale avtaler Norge har med EU. Se bare her:

– Dette forslaget vil bety en tydelig innstramming i folks muligheter til å kunne spille på nett. Vi vil hindre tilgangen til disse sidene som reklamerer for ulovlig spill i Norge, sier Henriksen.

Dobbeltfeil. En DNS-blokkering vil verken teknisk eller juridisk begrense nordmenns muligheter til å spille på nett.

– Dette er et viktig vedtak. Det staker ut en kurs som vil redusere bruken av disse internasjonale spillsider (..) Dette blir jo ulovlig, sier Henriksen.

Nei, det vil ikke bli ulovlig for nordmenn å spille online hos internasjonale spillselskaper. Vedtaket i Stortinget sier ingenting om lovlighet av å spille hjemme eller på Internett for norske statsborgere.

Skal du forby nordmenn å spille hos utenlandske selskaper, holder det forøvrig ikke å kun forandre den norske loven. Du må også sørge for lovendring på steder som Malta og Storbritannia.

Eventuelt kan du gjøre et realt forsøk på å trekke Norge ut av EØS-avtalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media