Storveis Skagen

Glimrende underholdningskrim om en pianostemmer som blir utpresser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Etter fem års pause er veteranen Fredrik Skagen tilbake med en ny kriminalroman fra Trondheim. Som vanlig er det en av hverdagens slitere som spiller hovedrollen, en liten mann som endelig får en sjanse til å skaffe seg store penger.

Filmer et drap

Terje Lyngmo er pianostemmer med trang økonomi, dårlige framtidsutsikter og mye opportunisme. Han kaster seg ut på forbrytergaleien når han på ren impuls knabber et DVD-kamera fra en Mercedes. Til å begynne med fabler han om å starte en ny karriere som regissør, men så filmer han ved en tilfeldighet en mann som tar livet av kona i badekaret.

Muligheten som nå byr seg for Terje, er for god til å ignorere. Drapet fant sted i en stor villa i et av Trondheims fineste strøk, så det burde være penger å hente for å ikke sende opptaket til politiet. Dermed begynner Terje en ny karriere som utpresser, men det er langt fra så enkelt og opplagt som det høres ut som.

Engasjement

Plottet i «God natt, elskede» er langt fra originalt, men det er gjennomført med både stil og humor og engasjement, og da kan selv det mest forslitte utgangspunkt få nytt liv. Dette er underholdningskrim av beste merke, hvor hovedpersonen besitter en uimotståelig blanding av uskyld og tvilsom moral. Man kan ikke gjøre annet enn å heie på ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer