Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ideer

Storverket til Walter Benjamin om Paris-passasjene er ute på norsk

En labyrint på 1485 sider - om filosofi, fabler og folk.

OMSLUTTET VERDEN: De berømte, omfattende arkadene i Paris ble bygd fra 1822 og framover. Disse forløperne for vår tids handlesentre skapte et mystisk univers i storbyen.
OMSLUTTET VERDEN: De berømte, omfattende arkadene i Paris ble bygd fra 1822 og framover. Disse forløperne for vår tids handlesentre skapte et mystisk univers i storbyen. Vis mer

Verdenslitteraturen rommer noen verk som har det til felles at de streber etter å gi en altomfattende visjon av verden. Dette er søyler reist av de største blant historiens diktere; Homer, Dante, Shakespeare og andre kunstnere som ikke viker unna for sine drømmer om å fange hele tilværelsen i et eneste, altomfattende grep.

Disse verkene er svært forskjellige, i oppbygning, tematikk, komposisjon og språklig utforming. De handler om alt fra hvalfangst til en manns vandring gjennom Dublin i løpet av et døgn, fra grublingen over et drap i en russisk storby til historien om en colombiansk familie. Men historiene har de mest overveldende og fascinerende ambisjoner, og de lever videre i menneskehetens felles, historiske bevissthet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?