Ideer

Storverket til Walter Benjamin om Paris-passasjene er ute på norsk

En labyrint på 1485 sider - om filosofi, fabler og folk.

OMSLUTTET VERDEN: De berømte, omfattende arkadene i Paris ble bygd fra 1822 og framover. Disse forløperne for vår tids handlesentre skapte et mystisk univers i storbyen.
OMSLUTTET VERDEN: De berømte, omfattende arkadene i Paris ble bygd fra 1822 og framover. Disse forløperne for vår tids handlesentre skapte et mystisk univers i storbyen. Vis mer
Publisert

Verdenslitteraturen rommer noen verk som har det til felles at de streber etter å gi en altomfattende visjon av verden. Dette er søyler reist av de største blant historiens diktere; Homer, Dante, Shakespeare og andre kunstnere som ikke viker unna for sine drømmer om å fange hele tilværelsen i et eneste, altomfattende grep.

Disse verkene er svært forskjellige, i oppbygning, tematikk, komposisjon og språklig utforming. De handler om alt fra hvalfangst til en manns vandring gjennom Dublin i løpet av et døgn, fra grublingen over et drap i en russisk storby til historien om en colombiansk familie. Men historiene har de mest overveldende og fascinerende ambisjoner, og de lever videre i menneskehetens felles, historiske bevissthet.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.