Ideer

Storverket til Walter Benjamin om Paris-passasjene er ute på norsk

En labyrint på 1485 sider - om filosofi, fabler og folk.

OMSLUTTET VERDEN: De berømte, omfattende arkadene i Paris ble bygd fra 1822 og framover. Disse forløperne for vår tids handlesentre skapte et mystisk univers i storbyen.
OMSLUTTET VERDEN: De berømte, omfattende arkadene i Paris ble bygd fra 1822 og framover. Disse forløperne for vår tids handlesentre skapte et mystisk univers i storbyen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verdenslitteraturen rommer noen verk som har det til felles at de streber etter å gi en altomfattende visjon av verden. Dette er søyler reist av de største blant historiens diktere; Homer, Dante, Shakespeare og andre kunstnere som ikke viker unna for sine drømmer om å fange hele tilværelsen i et eneste, altomfattende grep.

Disse verkene er svært forskjellige, i oppbygning, tematikk, komposisjon og språklig utforming. De handler om alt fra hvalfangst til en manns vandring gjennom Dublin i løpet av et døgn, fra grublingen over et drap i en russisk storby til historien om en colombiansk familie. Men historiene har de mest overveldende og fascinerende ambisjoner, og de lever videre i menneskehetens felles, historiske bevissthet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer