KOMMENTARER

Støre mot sentrum

Venstre og KrF har fått et budsjett de kan like. Bare synd at det er Ap's.

HYBRIDBUDSJETT:  Jonas Gahrr Støre  og Marianne Martinsen frir til Venstre i Ap's budsjettforslag. De foreslår avgiftslette på hybridbiler.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HYBRIDBUDSJETT: Jonas Gahrr Støre og Marianne Martinsen frir til Venstre i Ap's budsjettforslag. De foreslår avgiftslette på hybridbiler. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I flere måneder har Jonas Gahr Støre tenkt høyt om både det ene og det andre. En stund ble det forvekslet med at han også tenkte nytt om politikk. Var han ørlite mer positiv til kontantstøtte enn forgjengeren, en millimeter grønnere? Lente han mer mot sentrum enn til venstre?

Noen svar fikk vi i går. Jonas Gahr Støres første budsjett er til forveksling likt Jens Stoltenbergs siste. Om de to har forskjellig form, må man bruke spett for å skille innholdet. Det er ikke overraskende. En Ap-leder endrer ikke kurs på egen hånd. Hver minste justering må forankres på dekk, i partiorganer og ikke minst landsmøtet.

Likevel er det alternative budsjettet en pekepinn om hvor den nye lederen ønsker å plassere Ap i det politiske landskapet med en blå regjering. Ap hadde fordelen av å legge fram sitt budsjett etter uker med storm rundt statsbudsjettet. Støre visste ikke minst hvor smertepunktene er for samarbeidspartnerne i sentrum og tilbyr dem lindring der regjeringen gjør vondt. Han har små forhåpninger om tilnærming i denne perioden, men alternativet ligger der for sentrumsvelgere som opplever det blå budsjettet som pinefullt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer