- Støtende for barn

The Strokes' nye platecover er for sexy.

New York-bandet The Strokes som spilte på Quartfestivalen tidligere i år skal gi ut debutplata «Is This It» i slutten av september.

Bondageassosiasjoner?

Men platecoveret skaper trøbbel. Bildet viser en naken dame som tar seg på baken med svarte lærhansker. Svart-hvitt bildet er tatt av av fotograf Helmut Newton, som er kjent for erotiske fortografier av nakne kvinner, ofte med elementer av bondage som tema.

Støtende for barn

Woolworths er bekymret for om de kan selge noe slikt.

- The Strokes' album er blitt satt spørsmålstegn ved, fordi vi er et foretak som promoterer familieverdier. Det kan oppstå pinlige situasjoner om et barn som for eksempel skal kjøpe Bob The Builders singel, ser The Strokes album rett ved siden av, sier en talsmann for Woolworths til NME.

- Selv om omslaget ikke er direkte støtende må vi tenke på hvem kundene våre er, vi vil ikke skake opp foreldre eller barn.

Wollworths vil ta inn plata på lager, men kjeden er fortsatt i samtaler med bandets plateselskap for å avgjøre om omslaget kan sensureres.

Strokes slår an

The Strokes slapp sin første demo «The Modern Age» i september 2000. Den legendariske platemannen Geoff Travis fikk et tips, og gikk raskt med på å gi ut demoen som E.P. på sin prestisjefylte indielabel Rough Trade Records.

Den kom i januar 2001, og en måned sendere dro bandet på Englandsturne og solgte ut hver eneste konsert. NME beskrev de som The coolest motherfuckers around right now.

Ler av hypen

Bandet har blitt hypet enormt i amerikansk og britisk presse, og blir blant annet omtalt som Velvet Undergrounds arvtakere.

- Vi ler bare av det, forteller bassist Nikolai Fraiture i et intervju med MTV. - Vi leser omtalen men det har ikke påvirker oss ikke til å forandre på musikken vår. Vi fokuserer på det vi gjør, og mennesker som sier slike ting tror jeg ikke skjønner hva vi driver med. Men inspirasjonskilden har journalistene fått med seg:

- Det ene bandet vi alle er enige om at vi liker er Velvet Underground. For hva de gjorde og for hvordan de hørtes ut når de kom, sier Nikolai.

Han håper folk forstår dem bedre når plata kommer ut. Til nå har bandet spilt for entusiastiske masser som likevel ikke kjenner dem særlig godt.

- Alt de har fått med seg er fra hypen, når albumet kommer vil de bli kjent med musikken vår.

Låtskiver og sanger Julian Casablancas' stemme er ikke ulik Lou Reeds, mens resten av bandet har blitt beskrevet som både litt Television, John Lennon, Roy Orbison, Buddy Holly og Velvet Underground.

Du kan lese mer om bandet på deres offfisielle nettsted.

Er dette platecoveret for sexy? Hvilke band har gitt ut tidenes mest sexy plateomslag? Si din mening!

<B>FOR SEXY:</B> The Strokes plate «Is This It» gis ut 25. september, med eller uten gråpapir rundt.
<B>MANHATTAN-BAND:</B> Alle Strokes-guttene bortsett fra en har vokst opp på Manhattan. Bandet ble komplett i 1999 da Albert Hammond Jr. kom tilbake til New York etter filmstudier i Los Angeles.
SPILLER FOR FULLE HUS OG HAGER:</B> Julian Casablancas synger på T in the Park i Glasgow i juli.