<strong>STØTTER FILM OM SEG SELV:</strong> Arne Treholt.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STØTTER FILM OM SEG SELV: Arne Treholt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Støtte til original Treholt-film

Norsk filminstitutt har besluttet å gi 10,5 millioner kroner i støtte til en spillefilm som framstiller Arne Treholt på en helt ny måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk filminstitutt har besluttet å gi 10,5 millioner kroner i støtte til en spillefilm som framstiller Arne Treholt på en helt ny måte.

Spillefilmen «Nytt Norsk Håp» er historien om hvordan kommandør Arne Treholt og ninjatroppen hans berget Norge under den kalde krigen.

Historien, som ikke kan sies å være basert på virkelige hendelser, har handling til tiden rett før arrestasjonen av Treholt.

Prosjektet lages med den virkelige Arne Treholts velsignelse, melder Norsk filminstitutt.

Filmen baserer seg på ei bok signert Thomas Cappelen Malling som utkom i 2006. Den har tittelen «Ninjateknikk II: Usynlighet i strid 1978» og kan beskrives som en parodi på en militærmanual, illustrert med fotografier av det som skal forestille den unge kampinstruktøren Arne Treholt.

Også spillefilmene «Bestevennen, og »NOKAS, kortfilmene «Ella» og «Skrivesperre» - samt dokumentarene «Scener fra et vennskap» og «Håkon Bleken, maler», får pengestøtte. (NTB)

<strong>BLIR FILM:</strong> Thomas Malling Cappelens ikke så altfor virkelighetsnære bok om Arne Treholt.
BLIR FILM: Thomas Malling Cappelens ikke så altfor virkelighetsnære bok om Arne Treholt. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer