15 millioner euro i støtte til kommersiell allmennkringkaster

- Støtte til TV 2 er feil medisin

- Statsstøtte er klart konkurransevridende, mener TVNorge-sjef Harald Strømme.  

GOD JUL TIL TV 2:  Administrerende direktør i Discovery Networks, Harald Strømme ønsker TV 2 en god jul etter at det ble kjent at regjeringen ønsker å gi kompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GOD JUL TIL TV 2:  Administrerende direktør i Discovery Networks, Harald Strømme ønsker TV 2 en god jul etter at det ble kjent at regjeringen ønsker å gi kompensasjon til en kommersiell allmennkringkaster. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ble det kjent at regjeringen vil gi kompensasjon for merkostnadene til en kommersiell allmennkringkaster med inntil 15 millioner euro i året.

Ett av kravene til en slik alllmennkringkaster er at hovedkontoret skal ligge utenfor Oslo og kjøre daglige nyhetssendinger.

Tidligere i høst opplyste TV 2 at kanalen ikke ville søke på regjeringens avtale for kommersielle almennkringkastere, men kulturminister Linda Hofstad Helleland avviser at kompensasjonen er skreddersydd for TV 2.

TV 2 har ønsket en finansieringsmodell som gjør det mulig å skille kostnader til daglige nyhetssendinger fra kanalens øvrige kostnader.

- God jul til TV 2

Under gårsdagens pressekonferanse understreket Helleland at en slik støtte til en kommersiell allmennkringkaster er viktig for å opprettholde mediemangfoldet.

Det er ikke TVNorge-sjef Harald Strømme enig i.

- Vi har hele tiden ment at statsstøtte til Egmont og TV 2 er feil diagnose og feil medisin for å opprettholde mediemangfoldet i Norge. Statsstøtte er klart konkurransevridende, men på dette nivået er det likevel til å leve med, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer