Støtter norske tidsskrift for 4,5 millioner kroner

Kulturrådet med prøveordning for innkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kulturrådet starter nå en prøveordning for innkjøp av kulturtidsskrift til norske folkebibliotek, à la innkjøpsordningen for norsk skjønnlitteratur.

Tidsskriftene de har valgt ut er Samtiden, Vinduet, Vagant, Syn og Segn, Kultmag, Marg, Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift, Bokvennen, Kunsthåndverk, Z, Nytt Norsk Tidsskrift, Arr, Fett, Levende Historie og Historie.

Sjokkerende få

500 eksemplarer av hver utgave av disse 15 vil kjøpes inn og fordeles til norske folkebibliotek - noe som gir cirka ett eksemplar til hvert bibliotek.

- Jeg er aller mest glad for at tidsskriftene gjennom dette blir tilgjengelig i norske folkebibliotek. Tidsskriftene skal være tilgjengelig på biblioteket, det er en del av kunnskapsspredningen, sier redaktør for Samtiden, Cathrine Sandnes, til Dagbladet.no.

Ottar Grepstad, som leder kulturrådets utvalg for litteratur og allmenne tidsskrift, mener selv de største kulturtidsskriftene har overraskende få folkebiblioteker som abonnenter. Det kan Cathrine Sandnes bekrefte.

- Samtiden har sjokkerende få abonnenter blant bibliotekene. Det gjenspeiler de lave budsjettene bibliotekene har, mener redaktøren for det som har blitt kåret til Norges beste tidsskrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer