Støtter Petres engelsk-utspill

- Norske artister bør slutte å synge på norsk, sa Petre-sjef Nils Heldal for noen uker siden. Nå får han varm støtte fra Kringkastingsrådet.

- Jeg har bare en reaksjon på Heldals innlegg, og det er sorg over at jeg ikke har sagt det selv, sa Førde etter Heldals utdyping av sitt synspunkt på Kringkastingsrådets møte torsdag. Dette i følge NRKs internblad «Torget».

Under «Bylarm»-konferansen i mars sa Nils Heldal til Dagbladet at norske artister likegodt kan slutte å synge på norsk. «I den globaliserte verden vi lever i er det meningsløst å gni og gnukke på norsken. Det er langt viktigere å kommunisere med hele verden enn å bevare noe som bare er vårt», sa Heldal. Torsdag jekket han seg noe ned i forhold til Dagblad-intervjuet, der han hevdet å være feilsitert.

- Jeg er lei anti-amerikanisme, jeg er lei av latterliggjøringen av norske band som synger på engelsk, men det betyr ikke at jeg er imot det norske eller folk som kommuniserer på norsk. Men dagens unge ser hele verden som sitt marked. Jeg synes vi skal gi honnør til norske kulturarbeidere som kommuniserer på et språk som gjør kulturen tilgjengelig for alle, sa Heldal - og fikk helhjertet støtte fra både Einar Førde, NRKs kultursjef Synne Skouen og rådsmedlem Kjellbjørg Lunde.

<B>ENIG:</B> Kringkastingssjef Einar Førde applauderte Petre-sjef Nils Heldal da han argumenterte for hvorfor norske artister bør synge på engelsk.