KOMMENTARER

Menneskerettigheter

Straffes for å være gift med feil mann

Farlige forbindelser i Kina.

NY LANG MARSJ: Li Wenzu (i rødt) ville marsjere 100 km fra Beijing til Tianjin i protest mot at ektemannen har vært savnet siden han ble arrestert sommeren 2015. Nå er hun selv plassert i husarrest. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NY LANG MARSJ: Li Wenzu (i rødt) ville marsjere 100 km fra Beijing til Tianjin i protest mot at ektemannen har vært savnet siden han ble arrestert sommeren 2015. Nå er hun selv plassert i husarrest. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det endte med husarrest for Li Wenzu. I Kina innebærer det at man er buret inne i sin egen leilighet uten mulighet til å gå ut og uten at noen kan komme inn. Dørene er bevoktet av sivilkledd politi.

Hun ble tatt da hun forsøkte å gjennomføre en 100 kilometer lang marsj fra Beijing til havnebyen Tianjin. Hun tror at mannen hennes sitter fengslet der. Han heter Wang Quanzheng og er en av flere hundre advokater som ble arrestert i en politiaksjon som i ettertid kalles 709-saken. 9. juli 2015 gjennomførte de kinesiske myndighetene et raid mot advokater som jobber med menneskerettigheter. Mange har fått dommer og er løslatt, men Wang er en av dem som er holdt i isolasjon i snart tre år nå. Han var kjent for å ta saker for medlemmer av den forbudte bevegelsen Falun Gong og for folk som vært utsatt for polititortur.

«Min mann har vært fengslet i over 1000 dager og jeg vet ikke engang om han lever eller er død. Jeg gikk for å finne ham – hva galt har jeg gjort?» ropte Li Wenzu gjennom sprinklene fra verandaen i leiligheten da et team fra Reuters forsøkte å komme i kontakt med henne i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer