Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strakk seg langt

På Engebret café i Oslo oser det lutefisk. Der vi ventesitter i etasjen over serveres det stivpynta loffskiver med reker, laks og rødt oksekjøtt. Onkel, Norsk Kassettavgiftsfond, skal dele ut et stipend på 750 000 kroner. Inn kommer vinnerne, Seigmen fra Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rocken har tatt nok en kulturdyd med gledesropet:

- Dette var fett! Et passe rocka nok utsagn det... i ribbefettmiljøet på Engebret. Og for den saks skyld, også når Kassettavgiftsfondet har sin årlige førjulsmoro.

På høy tid

For denne styregjengen har ikke for vane å gi penger til hittebarnet rock. Og enkelte rundt noen av de runde bordene satte kanskje en og annen reke - med majones - i vrangstrupen, men stort sett virket forsamlingen overrasket. Og glade. Ja, det var sogar enkelte som mente det var på høy tid at rocken fikk sin bit av stipendpengene.

Men at Seigmen skulle få prisen i år, det var på det hengende svarte håret, ifølge manager Øystein Ronander:

- Vi har søkt mange ganger på dette stipendet, men uten å lykkes. I år hadde vi faktisk tenkt å la være søke, men det viser at tålmodighet og tro på det du holder på med er viktig innenfor denne bransjen. Og vi kan love at hver eneste krone vi har fått, skal brukes fornuftig.
Og Alex Møklebust, frontmann og vokalist, benekter at pengene skal brukes til å betale for framtidige knuste hotellrom etc.:

- Med disse pengene skal vi prøve å komme oss utenfor Norges grenser. Det koster, og stipendet vil gjøre at dette arbeidet kan gå mye raskere og mer effektivt. Vi har helt klare mål med hva vi vil bruke pengene til. Blant annet vil en del bli brukt til å produsere markedsføringsmateriell av høy kvalitet.

Ikke-sted

- Er ambisjonene å bli megasvære rockestjerner i utlandet?
- Våre ambisjoner er å komme oss videre ut av dette landet.

- Bli svære rockestjerner, altså?
- Nei, det er ikke ambisjonen. Det er litt feil. Vi vil prøve å strekke den musikalske delen litt utover. Norge, sånn musikalsk sett innenfor populærmusikk-sjangeren, er et ikke-sted på kartet. Hvem som kommer til å sette Norge mer i fokus vet ikke jeg, men hvis det skjer vil det bane vei for en del andre artister, sier Alex fra Tønsberg, Vestfold fylke.

- Målet er å få gjort en omfattende turné i Europa, og en del av pengene skal gå til dette.

Filmlåt

- Og nå skal dere ha en liten fest?
- Nei, nå skal vi videre opp i studio for å gjøre ferdig en tittellåt til en ny norsk film.

- Hvilken film er det?
- Nei, det kan jeg ikke si, sier Alex, mens vi drikker eplemost og får tak i Norsk Kassettavgiftsfonds styreleder, Jan S. Levy.

- Dere er tidligere blitt kritisert for at rockere aldri får prisen. Hva skal vi kritisere dere for nå?
- Dere finner vel på noe hvis dere bruker litt fantasi.

- Er det tidligere kritikk som gjør at dere nå gir prisen til et band som bruker rock som uttrykksmiddel?
- Nei, dette er ingen kvotering.

- Har dere sju som sitter i jurystyret opplevd Seigmen på konsert?
- Personlig har jeg ikke hørt dem. De andre i styret får svare for seg selv, sier Jan S. Levy.

<B>FIKK PENGER:</B> Seigmenn
Hele Norges coronakart