Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strålende åpning på Øyafestivalen

Øyafestivalen kunne ikke fått en mer vellykket åpning. Se bildene fra Norges hotteste festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et år siden sist, og nå halser Øyafestivalen like bak Quarten. I dag var folk tidlig ute til festivalområdet i Middelalderparken.

- Det tyder på at folk som kommer hit virkelig er interessert i musikken, sier Øyafestivalens pressesjef Christian B. Østlie til Dagbladet.no

Sol og musikk

Bikini og badebukse er gjennomgangsantrekket på årets festival.

Mange bader til tross for advarsler fra Oslo kommune om dårlig vannkvalitet, og vannet er kommet opp i mange og 20 grader.

Øya flommer over av boder med alskens lekkerbiskener fra byens bedre restauranter. Alt skal være billig og det er junk-fri sone på festivalen, som også i år har forbud mot å ta med mat inn.

- Det er lov å ta med barnemat, snacks og frukt, ikke noe annet, sier Østlie, som forklarer det med det gode mattilbudet de har på festivalen.

Han kunne ikke vært mer fornøyd. Været er strålende, og sånn fortsetter det hele helga. I morgen er det meldt 27 grader!

Rift om billettene

Festivalen har vært utsolgt i nesten tre uker.

- I år har vi solgt 10 000 billetter per dag. Det er 2000 flere enn vi hadde inne her i fjor, og vi har vært helt utsolgt i to til tre uker. Vi hadde en klar plan om å øke kapasiteten etter at det gikk så bra i fjor. I år har vel egentlig interessen eksplodert.

Men folket bak Øya hviler ikke på middelalderruinene. De vil ha større, flottere, mer.

- Etter festivalen skal vi sette oss ned og se på mulighetene for å utvide neste år også. Det er fortsatt muligheter for å ommøblere inne her på parken, så det blir plass til flere. En annen mulighet er å øke antall dager.

- Vi jobber alltid med å få inn internasjonale headlinere. Men vi vil fortsatt ha fokus på norske artister. Dessuten er det jo fint at vi selger ut med kun norske toppnavn i år, sier Østlie.

Og endelig:

- Vi kommer helt sikkert til å gå med overskudd i år, avslutter en smilende Østlie.

Salig fryd

Også blant tilhørerne er det mange glade fjes i dag. Alle Dagbladet.no snakket med storkoste seg. Men noe kan man jo alltids anføre:

- Du må skrive om vannet. Det koster 30 kroner for en halv liter, der det eneste Jan fra Oslo har å utsette på festivalen så langt.

I tillegg var mange lei av å stå i den lange køen, men vel inne kommer høydepunktene tett.

- Jeg tror dette er Norges beste festival. Det er mange bra band i Norge nå og jeg er imponert over programmet, sier Tonje (26) som har tatt turen fra Trondheim.

For Øya er selvfølgelig ikke et oslofenomen lenger. Folk kommer langveisfarende for å høre norsk musikk.

I presseområdet summes det i britiske stemmer. I år har nemlig anerkjente musikkmagasiner og TV-stasjoner tatt turen hit. Blant annet kan du vente deg en reportasje om Øya i NME.

VERDENS BESTE FESTIVALOMRÅDE?</B> Middelalderparken er med sine ruiner og vakre vannspeil det perfekte åsted for en musikkfestival. I dag var det flere som var uti vannet til tross for at vannkvaliteten ikke skal være den beste.
<B>ERFAREN FESTIVALGJENGER:</B> Maren på to og et halvt fra Oslo har vært på nesten alle festivalene i sommer. Mamma Hanne liker seg også på festival, og i kveld gleder hun seg mest til Turboneger. - Vi drar over alt hvor det er vann, forklarer mamma, før Maren vasser uti og hyler av glede.
<B> SOLBADER:</B> Tonje (26) og Reidun (24) fra Trondheim og Oslo studerer programmet mens de slikker sol ved scenen Sjøsiden. - Det er bra steming her, vi skal se Ephemera og holder oss mest på denne siden av Øya, sier jentene som allerede er ganske brune.
<B>FULLPAKKET:</B> Allerede klokka to var det masse folk på Øyafestivalen. Her fra konserten med Amundsen som startet en time etter åpningen.
<B>ROSA JENTER: </B> Jennie Bringaker (25) viser fram gruppa si Pink Army som er på Øyafestivalen for å verve flere medlemmer. Målet deres er å male byen rosa, og øke fargens anseeelse. Og dessuten er dette avgangsoppgaven til Jennie fra Akademi for figurteknikk i Fredrikstad.
EPHEMERA:</B> Varmet opp på Sjøsiden i dag.