Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Strålende bok om å velge familiegården eller bylivet

Vakkert og viktig om småbondens liv.

VANSKELIG VALG: Linda Erlien Borren gikk fra Trondheim til hjembygda Hessdalen i Sør-Trøndelag, for å bestemme seg for om hun skulle overta familiegården. Foto: FRA BOKA
VANSKELIG VALG: Linda Erlien Borren gikk fra Trondheim til hjembygda Hessdalen i Sør-Trøndelag, for å bestemme seg for om hun skulle overta familiegården. Foto: FRA BOKA Vis mer

Linda Erlien Borren er odelsjente og midt i tjueåra. Men på terskelen til voksenlivet blir hun usikker på hva hun vil: Skal hun overta gården eller fortsette livet som moderne kvinne i urbane omgivelser?

Det er dette eksistensielle spørsmålet Borrens debutbok «Veien hjem» handler om. Og den begynner med en vakker skildring av hjemstedet og gården i bygda Hessdalen i Sør-Trøndelag:

«I enden av en 17 kilometer lang blindvei, helt oppe ved tregrensa, ligger en liten gård. Den er gammel, ensom. Malingen på fjøsveggene har begynt å flasse av.»

På den lille og værbitte gården bor faren hennes, Lars, på noen og femti, og hunden Ruff. Der har han holdt på med sau de siste åra, etter tidligere å ha forsøkt seg med geit. Arbeidet er tungt, og i det siste har faren uttrykt ønske om å flytte og begynne med noe annet. Med oppmerksomt blikk for detaljer beskriver Borren trassen som har vokst fram i faren, et lavmælt opprør mot gården han måtte ta over da den eldste broren ble syk. Til forskjell fra datteren greier han ikke å glede seg over utsikten lenger: «Jeg driter egentlig i de fjella», utbryter han ved en anledning.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?