VANSKELIG VALG: Linda Erlien Borren gikk fra Trondheim til hjembygda Hessdalen i Sør-Trøndelag, for å bestemme seg for om hun skulle overta familiegården. Foto: FRA BOKA
VANSKELIG VALG: Linda Erlien Borren gikk fra Trondheim til hjembygda Hessdalen i Sør-Trøndelag, for å bestemme seg for om hun skulle overta familiegården. Foto: FRA BOKAVis mer

Strålende bok om å velge familiegården eller bylivet

Vakkert og viktig om småbondens liv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Linda Erlien Borren er odelsjente og midt i tjueåra. Men på terskelen til voksenlivet blir hun usikker på hva hun vil: Skal hun overta gården eller fortsette livet som moderne kvinne i urbane omgivelser?

Det er dette eksistensielle spørsmålet Borrens debutbok «Veien hjem» handler om. Og den begynner med en vakker skildring av hjemstedet og gården i bygda Hessdalen i Sør-Trøndelag:

«I enden av en 17 kilometer lang blindvei, helt oppe ved tregrensa, ligger en liten gård. Den er gammel, ensom. Malingen på fjøsveggene har begynt å flasse av.»

På den lille og værbitte gården bor faren hennes, Lars, på noen og femti, og hunden Ruff. Der har han holdt på med sau de siste åra, etter tidligere å ha forsøkt seg med geit. Arbeidet er tungt, og i det siste har faren uttrykt ønske om å flytte og begynne med noe annet. Med oppmerksomt blikk for detaljer beskriver Borren trassen som har vokst fram i faren, et lavmælt opprør mot gården han måtte ta over da den eldste broren ble syk. Til forskjell fra datteren greier han ikke å glede seg over utsikten lenger: «Jeg driter egentlig i de fjella», utbryter han ved en anledning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn