Strålende kjekt

Trivelig og ofte crazy gjensyn med Løgnaslagets glade gutter.

STAVANGER (Dagbladet): «Ingen er så go'e te å se dum ut som deg!» Å nei, ingen fare, tonen fant de straks igjen, selv om det er åtte år siden komikerparet Per Inge Torkelsen og Steinar Lyse sto på scenen sammen sist. Og for den del: tjue år siden Løgnaslaget inviterte til sin første revy i Stavanger.

Bønnhørt

Nå er de «skremt fra glemselen» og publikum i Stavangeren revyhus, det tidligere bedehuset, er bønnhørt.

Nytt eller gammelt og kjært, Torkelsen og Lyse har en smittende glede i alt de foretar seg som gjør at salen hygger seg så det knaker i stolryggene.

Mye er helt enkel moro, like mye er det rene, skjære tullball, men de leker så godt sammen disse to uansett, at om ideene og tekstene - som de stort sett står for selv - ikke alltid er like genuint originale, så blir det likevel moro.

Lyse i for trang boblejakke på jakt etter programideer for å bli rik og berømt, eller i det minste få en tjangs til å «Fylla deg hjem» er herlig lur og dum. Og han tar sitt monn igjen i annen del ved endelig å stå fram som mann, heterofil mann. Følge hjem får han sikkert også. Og så presenterer han sin nye Kongesang (melodi: Eric Clapton), om kongen som er alene hjemme en lørdagskveld (barna er i seng, men i hvilke?). Det er en perle, carpe diadem!

Sjarmtroll

Torkelsen får sagt sitt om fotballidioter, dem kan han alt om, og han holder en helt overstadig tullballtale om tall, for plutselig å slå om i en fin og var vise om å være seg selv. Og sammen lager de idiotiske menn og dumme damer i crazynumre som handler om en lørdagskveld i stampen eller en sår barndom («vi hadde mandel, men ingen grøt»).

Jan Hauge er dyktig sjarmtroll på pianokrakken, og instruktøren Torfinn Nag holder styr på galskapen med gavmild hånd. Jo, det er kjekt når folk finner sammen.