Strålende kjekt

Trivelig og ofte crazy gjensyn med Løgnaslagets glade gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAVANGER (Dagbladet): «Ingen er så go'e te å se dum ut som deg!» Å nei, ingen fare, tonen fant de straks igjen, selv om det er åtte år siden komikerparet Per Inge Torkelsen og Steinar Lyse sto på scenen sammen sist. Og for den del: tjue år siden Løgnaslaget inviterte til sin første revy i Stavanger.

Bønnhørt

Nå er de «skremt fra glemselen» og publikum i Stavangeren revyhus, det tidligere bedehuset, er bønnhørt.

Nytt eller gammelt og kjært, Torkelsen og Lyse har en smittende glede i alt de foretar seg som gjør at salen hygger seg så det knaker i stolryggene.

Mye er helt enkel moro, like mye er det rene, skjære tullball, men de leker så godt sammen disse to uansett, at om ideene og tekstene - som de stort sett står for selv - ikke alltid er like genuint originale, så blir det likevel moro.

Lyse i for trang boblejakke på jakt etter programideer for å bli rik og berømt, eller i det minste få en tjangs til å «Fylla deg hjem» er herlig lur og dum. Og han tar sitt monn igjen i annen del ved endelig å stå fram som mann, heterofil mann. Følge hjem får han sikkert også. Og så presenterer han sin nye Kongesang (melodi: Eric Clapton), om kongen som er alene hjemme en lørdagskveld (barna er i seng, men i hvilke?). Det er en perle, carpe diadem!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer