Strålende kritikker til a-ha i England

Britene jubler over a-has nye singel.

POSITIV OMTALE: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktar Savoy vekker oppsikt i England. Foto: Gorm K. Gaare
POSITIV OMTALE: Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktar Savoy vekker oppsikt i England. Foto: Gorm K. Gaare Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): A-has nye single «Foot of the Mountain» har fått fin omtale i britiske media etter at den ble lansert 27. juli. Den norske gruppa som begeistret unge jenter og gutter på midten av 1980-åra med melodier som «Take on me», kan komme til å gjenta suksessen.

Ny generasjon The Times brukte en helside i går på å skildre gruppa under tittelen «a-ha tilbake med et smell og sola skinner på 80-åras stjerner». Morten Harket (49) er en forbausende ungdommelig sanger som er i ferd med å erobre en ny generasjon som ikke var født da de lå på toppen.

Morten Harket sier til The Times:

— Vi har et publikum som ikke var født da vi begynte vår karriere. Det største eksemplet på at slikt kan skje, er Abba som har vært i aktivitet lenger enn noen kan huske, men unge mennesker elsker dem.

En av de fineste omtalene av den nye plata, var i BBC-radio 2, hvor anmelderen Tom Hocknell blant annet sa: «Lanseringen av de niende album er en velkommen gjentakelse av deres elektroniske musikk og en fantastisk påminnelse om deres svingende melodier». Hocknell slår fast at de har forlatt «pin-up»-stilen, men den nye melodien inneholder mye av det samme som debutantsangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer