Strålende norsktopper

Godt cd-nytt fra Tord Gustavsen Quartet og Zanussi 13.

ZANUSSI 13:  Den utvidede jubileumsutgaven av Zanussi 5 er ute med med et strålende konsertalbum. Bandleder Per Zanussi er nummer tre fra venstre. PRESSEFOTO: JEAN CHRISTINE CENA.
ZANUSSI 13: Den utvidede jubileumsutgaven av Zanussi 5 er ute med med et strålende konsertalbum. Bandleder Per Zanussi er nummer tre fra venstre. PRESSEFOTO: JEAN CHRISTINE CENA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Etter Tord Gustavsens tre trioalbum og ensemblealbumet «Restored, Returned», er det instrumentalistene fra det siste som nå utgjør Tord Gustavsen Quartet slik den framstår på «The Well» (utkommer fredag): Gustavsen, piano; Tore Brunborg, tenorsaksofon; Mats Eilertsen, kontrabass; Jarle Vespestad, trommer.

Altså musikere som kjenner hverandres uttrykk, som til fulle elsker og behersker den nyanserike, uforstyrrelige melodifortellingens kunst og som veksler mellom sine ulike rollene i kvartetthelheten som om de skulle vært styrt av en felles hjerne.

HVILKET de til en viss grad er, siden alle låtene er skrevet av Gustavsen.

Men likevel bare til en viss grad, for det er i Rainbow Studio at melodiene er pakket ut og satt sammen av ulike musikerkonstellasjoner — duo, trio, kvartett.

Og selv om vi må kunne gå ut ifra at Gustavsens ideer om tempi, stemninger og alle andre parametere har lagt de fleste premissene, bæres «The Well» så til de grader oppe av den kollektive klang-, rytme- og harmoniveven at musiseringen går klassisk kammerkvartettspill en høy gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer