Anmeldelse: «Nytt på nytt»

Strålende «Nytt på nytt» på nytt

Bård Tufte Johansen er en perfekt ny leder av supersuksessen.

Strålende «Nytt på nytt» på nytt
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Rosenborg på nittitallet viser nye Nytt på nytt at man kan forandre et vinnende lag. Og i sesongens første kamp synger nyvalgt kaptein Bård Tufte Johansen det han ser og viser hvordan fletting av fortsettelse og forandring fryder.

«Velkommen til Nytt på nytt,» sier Tufte Johansen stående i dress og slips, og avleverer verbale oppspill med visuell punch om distrikt og DAB, Norge rundt, Gro og Sylvi, før han setter seg ned og presenterer paneldeltakerne.

Lillelørd

Tufte Johansen tilhører en generasjon nittitallsironikere som har tvunget hele den neste generasjonen til å måtte si «serr» for å understreke at noe de sier faktisk er seriøst ment. Nittitallskameraten har som sin viseparodifigur alltid sunget det han ser – eller «som det suser i øret så må du svare» (fra Tazte Priv) – og bedrevet nasjonal skramling i nær 25 år. Den tidligere støvsugerselgeren beskrev selv det absurd spastiske gjennombruddet Lille Lørdag som «flippete», og sammen med makker Harald Eia er han siden kjent for varm (og kald) ironi og snill (og slem) satire, der ingenting er hellig og alt kan tulles med. Men det har gått mest i tv-sjangerparodier, dårlige dialekter, distriktharselas, tulleringing til en dansk logoped, atferd utenfor egen bolig, og skildring av en orienteringsentusiast som må holde seg ved målområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer