Påskekrim fra NRK: «Nedgravde hemmeligheter»

Strålende radarpar i solid påskedrama

Krypende spenning i beste britiske tradisjon.

SOLIDE SAKER: Etterforskerne Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar) er tilbake, og det er fortsatt meget solide saker. Foto: NRK
SOLIDE SAKER: Etterforskerne Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar) er tilbake, og det er fortsatt meget solide saker. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Cold case» er fortsatt en evigvarende klassiker innenfor krimsjangeren, både i bøker, filmer og TV-serier. Vi har da ikke glemt det som på godt norsk kalles true crime, det som velter over oss med kalde saker fra hele verden.

I påsken 2019 er det et solid drama igjen med etterforskerne Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar), som mange av dere sikkert har fulgt i tidligere påsker. Nå skal de to forsøke å løse en sak der det blir fire hovedmistenkte, som alle har noe å skjule. Men, drap?

«Nedgravde hemmeligheter»

Krim

Beskrivelse: Tre episoder
Kanal: NRK1 og NRK TV

«Britisk kvalitet i alle ledd.»
Se alle anmeldelser

Unge Harley

«Nedgravde hemmeligheter» består av tre episoder a halvannen time, og vi snakker sesong tre, der også denne sesongen er smidd over nesten samme lest som tidligere. Det vil si at et grufullt drap er begått tilbake i tid.

Levningene blir funnet under et veiarbeid på M1 utenfor London. Her er det i utgangspunktet ikke mye å hente av bevis, men et godt teamarbeid viser etter hvert at liket stammer fra den 16 år gamle jenta Hayley Reid.

Hun som 18 år tidligere forsvant sporløst på vei til en fest. Cassie og Sunnys nitide arbeid, i nåtid, sirkler inn de fire mistenkte der fortida innhenter dem med tause sleggeslag. Alle mannfolkene kan være drapsmenn.

Krypende spenning

Hva skjuler de egentlig? Spinnes nettene deres sammen? Hva er det med den ene sønnen til den kjente BBC-tv-personligheten? Hva er det med kunstneren og legen? Hva er det med ham som lurer gamle folk? Og, søsteren til den drepte? Her er det flust av snubletråder i beste britiske tradisjon og tidløse stil, og vi liker det. Påsken handler da også om å ha god tid.

Saktefortellende

«Nedgravde hemmeligheter» er krypende og saktefortellende spenning, der vi igjen skryter uhemmet av de to hovedrolleinnehaverne, de er fortsatt solide.

Nicola Walker oppdaget vi for mange år tilbake i «Spooks». Vi har fortsatt til gode å se henne gjøre en middels skuespillerprestasjon i en TV-serie. Ei heller nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer