PRISBELØNT: Den finske forfatteren Laura Lindstedt (40) fra Kajaana har vakt oppsikt med sin roman «Oneiron», som hun jobbet med i sju år. Hun debuterte med romanen «Sakset» i 2007. «Oneiron» fikk Finlandia-prisen i 2015 og er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun har også skrevet en doktorgrad om Natalie Sarraute. Foto: Heini Lehväslaiho/Oktober Forlag
PRISBELØNT: Den finske forfatteren Laura Lindstedt (40) fra Kajaana har vakt oppsikt med sin roman «Oneiron», som hun jobbet med i sju år. Hun debuterte med romanen «Sakset» i 2007. «Oneiron» fikk Finlandia-prisen i 2015 og er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun har også skrevet en doktorgrad om Natalie Sarraute. Foto: Heini Lehväslaiho/Oktober ForlagVis mer

Strålende roman om kvinner som møtes i et hvitt rom etter døden

Laura Lindstedt - enda et litterært stjerneskudd fra Finland.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Rett etter døden møtes seks kvinner i forskjellig alder og fra diverse nasjoner i et mystisk, hvitt, lysende rom. De har alle fysiske kropper, som sakte forsvinner. Etter en stund forstår de også hverandres vidt forskjellige språk.

Den finske forfatteren Laura Lindstedt har skrevet det hun selv kaller «en fantasi om sekundene etter døden». Stemningen er for realistisk til å ligne en drøm, men samtidig for drømmeaktig til å minne om virkeligheten. Boka er snarere en skildring av det settet av fortellinger og erfaringer som utgjør menneskets konsistens.

Dødsrikets historie

Dødens mysterium er en av de få gåtene vitenskapen stiller seg hjelpeløs overfor. Alle vet at de skal dø, men ingen vet hva som skjer når vi «går ut av tida», som det ofte kalles.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn