Anmeldelse: Laura Lindstedt, Oneiron

Strålende roman om kvinner som møtes i et hvitt rom etter døden

Laura Lindstedt - enda et litterært stjerneskudd fra Finland.

PRISBELØNT: Den finske forfatteren Laura Lindstedt (40) fra Kajaana har vakt oppsikt med sin roman «Oneiron», som hun jobbet med i sju år. Hun debuterte med romanen «Sakset» i 2007. «Oneiron» fikk Finlandia-prisen i 2015 og er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun har også skrevet en doktorgrad om Natalie Sarraute. Foto: Heini Lehväslaiho/Oktober Forlag
PRISBELØNT: Den finske forfatteren Laura Lindstedt (40) fra Kajaana har vakt oppsikt med sin roman «Oneiron», som hun jobbet med i sju år. Hun debuterte med romanen «Sakset» i 2007. «Oneiron» fikk Finlandia-prisen i 2015 og er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun har også skrevet en doktorgrad om Natalie Sarraute. Foto: Heini Lehväslaiho/Oktober Forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rett etter døden møtes seks kvinner i forskjellig alder og fra diverse nasjoner i et mystisk, hvitt, lysende rom. De har alle fysiske kropper, som sakte forsvinner. Etter en stund forstår de også hverandres vidt forskjellige språk.

Den finske forfatteren Laura Lindstedt har skrevet det hun selv kaller «en fantasi om sekundene etter døden». Stemningen er for realistisk til å ligne en drøm, men samtidig for drømmeaktig til å minne om virkeligheten. Boka er snarere en skildring av det settet av fortellinger og erfaringer som utgjør menneskets konsistens.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer