Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strålende samspill

Suggererende og rå, men for langdryg og tynn mot slutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Ser man bort ifra to ukjente lavbudsjettfilmer, er «Down in the Valley» David Jacobsens debutprosjekt. Han står for regien, har selv skrevet manus og har fått Edward Norton med på laget.

Bærer filmen

Skuespilleren fra blant annet «American History X» og «Fight Club» står for både produksjon og for hovedrolle, og bærer på mange måter denne filmen. Norton, en av USAs aller beste skuespillere, spiller nemlig nært inntil genialt, og tolker rollen som desillusjonert mann (som tror han er cowboy) på en slik måte at hans opptreden er verdt kinoturen alene. Samspillet mellom han og den unge kvinnelige hovedrolleinnehaveren, lolitaen Tobe (Evan Rachel Wood), er strålende. Hun gjør en formidabel innsats som både forførende sexy og opprørsk tenåringsdatter. Likevel er ikke godt skuespill nok. Filmens psykotiske vendinger, der Norton går fra å være en sjarmerende og godtroende bondetamp til å bli utspekulert og ond, gjør tidvis kinosetet ukomfortabelt.

Langdryg

Men historien om en familiefar, hans to tenåringsbarn og den ukjente mannen blir dessverre alt for langdryg, og fullfører ikke på langt nær like elegant som den starter - den første halvtimen er nemlig særdeles fengende og severdig. I stedet blir «Down in the Valley» ikke annet enn en litt sær western anno 2005, som tidvis tar pusten fra deg, men som ender i et lite gjesp grunnet manglende dybde. Likevel, regissør og manusforfatter David Jacobsen har fått med seg et drivende godt skuespillerlag som samlet gjør denne filmen til en positiv opplevelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!