Strålende skitur

Årets skitur tar vi innendørs. På Scene West, en slalåmsving inn fra lysløypa på Karl Johan, fyker Shabana stand-up ikke bare over Grønland, men de store vidder, og fryktløst utfor i bratt og ulendt terreng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAND-UP: Det går unna så det gnistrer av henne. Fra åpningsnummeret hvor hun står burkatildekket på startstreken og danser halling med landets vakreste, mørkeste øyenbryn til hardingfele-akkompagnement, til den mest bollywoodske showfinale som er sett på en norsk scene, er Shabana Rehmans nye show et verbalt festfyrverkeri. Ikke sjelden gnistrer det nifst morsomt.

Politikk og sex

Hun blomstrer blant myter og fordommer, både de urnorske, hvor dugnad rimer på bunad og vi får servert Jahn Teigen, Alf Prøysen og Sputniks syn på jomfruhinner, og de pakistanske: «To i en burka» er et syn! Men med et suverent ordlekent overskudd, fantaserer og assosierer Rehman seg gjennom både politikk, sex, medier og alle andre makter og myndigheter med en replikk-kunst, ofte selvironisk, som får publikum i salen til konstant å knekke av uforutsette gleder.

Det er intelligent, reflektert og lekent gjort. Kanskje mangler showet som sådant sterkere rytmikk i inndeling og oppbygging av de enkelte sekvenser, men det retter seg sikkert når hun blir varm i skitrøya. Kåre Nybakks regi og Cynthia Kais koreografi tar fabulerende lojalt hele tida hensyn til hennes egne premisser.

Populistisk Kor

Tekstgrunnlaget er som nevnt et strålende fyrverkeri av farger og replikker med smell og knall, forestillingen er signert Rehman i godt selskap med Nybakk og Dagfinn Nordbø. I tillegg til å spille på seg selv som norsk-pakistaner, spiller hun mot publikummere i salen, og sannelig kommer ikke et helt heilnorsk mannskor marsjerende inn for å avsynge fordums Arbeiderparti-sanger Shabana Rehman har omskrevet til bruk i Frp.

Populistisk Kor gir alt og mer til. Som om ikke det var nok, så er damen dessuten rødkledd og vakker å se på.

Pigg av sted.

Stand-up

«Shabana går på ski over Grønland» på Scene West Victoria i Oslo.

LØYPE! Shabana Rehman er yppig utrustet for enhver utfordring, og gjennomfører sin skitur på standupscenen strålende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer