Strålende trioplate med norsk pianokomet ved tangentene

Wandrups utvalgte: Kjetil Jerve overbeviser på "Circumstances".

FREMADSTORMENDE: Kjetil Jerve er en strålende pianist. I dag kommer trioplata "Circumstances" ut, breddfull av dynamisk samarbeid. Foto: Morten Espeland
FREMADSTORMENDE: Kjetil Jerve er en strålende pianist. I dag kommer trioplata "Circumstances" ut, breddfull av dynamisk samarbeid. Foto: Morten Espeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Stadig nye bevis dukker opp på at pianotrioen lever i beste velgående. Pianisten Kjetil Jerve debuterte i fjor med «New York Improvisations», sammen med saksofonisten Jimmy Halperin og bassisten Drew Gress. Et meget overbevisende album, fullt av spennende samspill og improviserende spilleglede.

NY PLATE: I dag kommer "Circumstances", en plate som varer adventstida ut og vel så det.
NY PLATE: I dag kommer "Circumstances", en plate som varer adventstida ut og vel så det. Vis mer

Nå er Jerve her igjen, denne gangen med en trio som kler hans talent til fulle. I dag utgis CD'en «Circumstances», som er spilt inn i Rainbow Studioes sammen med den kjente britiske bassisten Tim Thornton og den svenske batteristen Anders Thorén. For et herlig album, fylt med overraskende vendinger og sprang. Hver sang er en reise i akkorder og friske løp med høyrehånda, mens instrumentene fletter sine særpreg inn i hverandre.

Plata er stormende full av soloer fra alle tre. Jerve er høyt og lavt. Briten har noen løp over basstrengene som nagler deg til musikken, og Thorén veksler fra å være diskret til stede til å eksplodere i noen lidenskaplige solosprang. Jerve har skrevet fire låter, Thornton én og tittellåta er et fellesprodukt.

Vi får ellers en nydelig tolkning av Bill Evans «Time Remembered», og det er nok fra ham den sterkeste inspirasjonen kommer. Bedre blir det som kjent ikke i trio-bransjen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer