Stråler i smug

KABARET: Sånt skjer selv en hustrig mandagshøstkveld på by'n: På Smuget byr Sjel & Showtime nærmest i all stillhet på et stort lite under av en musikalsk kabaret.

«Ett glass til» er noe så sjeldent som en samling sanger som fyller både sjel og sinn, og samtidig får deg til å lette fra stolsetet av lykkelig latter. Kynismen gikk nemlig av moten i går kveld.

Gruppa Sjel & Showtime, som alle kommer til å ha hørt om ganske straks, har funnet melodien som forsvant. Samstemte utfolder de så mye originalt talent både musikalsk, scenisk og verbalt gjennom disse tolv sangene om Livet, Drømmen, Dansen, Festen, Mannen, Hjertet, Tørsten, Tida, Frykten, Mørket og Savnet at de er en fryd å følge helt fram til finalen. Som selvfølgelig er en heidundrende og samtidig vakker og vemodig drikkevise.

Underfundig, selvironisk, melodiøst og plutselig ellevilt parodisk tryller Lars Engebretsen, Lene Kongsvik Johansen, Sara Scheen Otnes, Karen Haugsgjerd Stigel og Hanne T. Asheim fram «Ett glass til», og det på sølvbrett. Råsterkt stoff har de selvfølgelig, som de vet å bruke for alt det er verd. Tekst og musikk er signert Asheim og Otnes. Instruktørene Yngve Marcussen og Haakon Strøm må være høstens heldiggriser. Av så mye råstoff har de da også laget en utsøkt gourmetkabaret. Så om du er aldri så trett og mett av talk og show i alle kanaler: Unn deg «Ett glass til».