Stråles ut i verdensrommet

- Vi vil prate med milliarder av planeter, sier Yoko Ono.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Den første linja skrev jeg på syre den ene helga, og den andre skrev jeg på syre helga etter. Resten falt på plass da jeg møtte Yoko Ono, sa John Lennon i et Playboy-intervju i 1980.

Lennon pratet da om den legendarisk uforståelige Beatles-låta «I Am The Walrus», som hittil - av mange - er blitt kreditert som Beatles lengste tur ute.

Men, nå skal romvesener i en del av galaksen langt, langt av gårde få ta del i Beatles-gleden som preget flere generasjoner her på jorda.

Hilser romvesenene velkommen

På 40-årsdagen til innspillinga av låta «Across The Universe», skal NASAs Deep Space Nine-avdeling sende den på en ferd som strekker seg cirka 430 lysår, eller rundt 400 000 000 000 000 kilometer.

Avreisested er en gigantisk radioantenne i California, destinasjonen er Polaris i konstellasjonen Ursa Minor, farta er lysets hastighet og ankomsttiden er om 430 år.

Dette er første gang noensinne ei låt sendes ut i galaksen, og Sir Paul McCartney hilser med glede på sitt nye publikum - enten de er grønne eller blå.

- Utrolig! Godt jobbet, NASA! Send min kjærlighet til romvesenene, sier McCartney i en uttalelse, skriver The Sun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer