Strålte med sola

Gratulerer, Tone og co. Årets Idol-turné ligger an til å bli den store, gode omreisende familiefestivalen i sommer.

KONSERT: SOGNDAL (Dagbladet): En bedre åpning av årets Idol-turné kunne verken idolene selv eller arrangørene drømme om. Med en lav kveldssol over Sogndal serverte Jorun Stiansen, Cindy Hovde, Alejandro «Ali» Fuentes, Christian Stenseng, Eva Weel Skram, Tone Damli Aaberge låter på løpende bånd. De to sistnevnte strålte på hjemmebane om mulig sterkere enn sommersola.

Over 8 000 mennesker klarte å presse seg innenfor konsertområdet - langt mer en det som bor her.

Idol pluss Idole

Fjorårets sommerturné med idolene ble en nedtur, delvis kommersielt og i hvert fall kunstnerisk. Mens Idol-deltakerne, som startet på Tusenfryd i fjor, burde blitt stemt ut og hjem med en gang, lar vi alle seks gå videre i år.

Nei, ikke seks, mens sju:

For en halv time ut i showet dukket Ole «I\'Dole» Evenrud, Idol-dommer og ekspopstjerne, opp på scenen. Det er 16 år siden han sto foran et publikum og sang, og selv om det er ungdommen som er stjernene i kveld, var det et morsomt - og et litt søtt skue - og høre «Det vakke min skyld».

Konserten åpnet med en saftig versjon av «We Will Rock You» med alle Idolene, bortsett fra Jorun - årets Idol-vinner som med stor scenesikkerhet fortsatte med «Get This Party Started» til stor jubel.

Festforestilling

 HJEMMESEIER: Det ble full hjemmeseier for Tone Damli Aaberge, som tok scenen og publikummet med storm. Alle idolene trivdes og ga publikum - som klappet og sang med - valuta for penga. Alle foto: Anders Grønneberg
HJEMMESEIER: Det ble full hjemmeseier for Tone Damli Aaberge, som tok scenen og publikummet med storm. Alle idolene trivdes og ga publikum - som klappet og sang med - valuta for penga. Alle foto: Anders Grønneberg Vis mer

I fjor virket Idol-turneen som en vilkårlig karaokefest uten helt styring. I år tok arrangørene lærdom av blemma og engasjerte regissør Johan Osuldsen. Han har fått til en stilig scene, pumpet adrenalin inn i idolene og fått til et friskt og dynamisk show. Men deltakerne selv har også mye av æren for at det ble en aldri så liten festforestilling, for i år er de langt bedre enn fjorårets Idol-gjeng.

Dessuten, bandet i år er en rocka, ung og velspilt gjeng. Bra jobba!

Variasjon og tempo er også et stikkord for showet. Her var det enkeltprestasjoner, duetter og medleyer hvor alle medvirket. Og her var det ulike temaer, som country, Topp 20-låter og kjærlighetssanger.

I et show med så mange aktører blir det som regel vanskelig å finne den røde tråden. Selv om enkelte ting kan strammes inn og gå smidigere, var det et forrykende og lunt sommershow for hele familien. Gratulerer, alle idoler.

ÅRETS IDOL: Jorun Stiansen viste stor sikkerhet.