Strålte på generalprøven

- Excellent! strålte Luciano Pavarotti da generalprøven i Oslo Spektrum var vel overstått i går kveld. Som eneste avis fikk Dagbladet være med på «kongen av den høye C»s siste gjennomgang med det 520 mann sterke Verdenskoret.

Kjempen har landet

Det var et forunderlig syn. I et nakent Oslo Spektrum, sittende på en liten skinntrukket stol, sang verdens mest berømte tenor foran 11 tilskuere.

Pavarotti virket konsentrert, og selv om det i våre ører var perfekt samklang, hadde han stadig noe å pirke på. Med et utrolig gehør plukket han ut enkeltmusikere i det 82 mann sterke orkesteret fra Den Norske Opera, og ga dem personlig instruksjoner i hvordan de burde spille. Kjemien med dirigent Leone Magiera syntes upåklagelig.

Gir alt

Etter halvannen time med prøver i Spektrum var Pavarotti fornøyd. Deretter ble han fraktet til Royal Christiania, hvor han skal bo fram til han forlater landet søndag morgen.

Tidligere på kvelden fikk 63-åringen tid til sightseeing i Oslo. Og før det igjen holdt han pressekonferanse på Gardermoen.

- Vil Pavarotti spare seg litt med tanke på søndagens superkonsert med Michael Jackson i München?

- Bullshit, svarer arrangør Jan Jensen.

- Hva snakker du om, svarer en sjokkert Pavarotti. Og legger til:

- Jeg ville aldri gjøre noe slikt.

På spørsmål om supertenoren kunne tenke seg å opptre når Norges nye operahus skal stå ferdig i 2008, svarer han med et lurt flir om munnen.

- Det er opp til han (Jan Jensen, red. anm.). 2008 er langt fram i tid, men jeg kommer hvis jeg fortsatt er aktiv.

Feil oppladning

- Hvorfor er ikke din kjæreste Nicoletta med?

- Hun arbeider med å sette opp musicalen «Rent».

Da Dagbladet forteller at den tidligere i vinter gikk i Trondheim, blir han nysgjerrig og spør hvordan den slo an. Vi forklarer en overrasket tenor at den dessverre ikke var noen ubetinget suksess. Det har han vondt for å forstå.

Italieneren har tidligere uttalt at den beste oppladningen til en konsert er å elske med Nicoletta hele natten.

- Han har sikkert ikke vondt av å sove litt, heller, avdramtiserer Jan Jensen.

Pavarotti gjorde tegn til at pressekonferansen var over og forsvant bort i en svindyr Audi A8 quattro med 4,2 liters motor. Bak fulgte en identisk bil med svartkledde sikkerhetsvakter.

STORFORNØYD: Magnifico! Orkesteret sitter og v erken Magiera eller Pavarotti kan holde gleden tilbake.