Strammar grepet

Tankevekkande parallelle poetiske tekstar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Alt på første side i den første boka av Ingrid Storholmens spennande forfattarskap møter me ein tematikk som har vist seg slitesterk og rik på moglege tilnærmingar. Ved å setja opp for lesaren eit dobbelt bilete; eit foster i mora sin mage, og eit foster som er stilt ut i eit glasmonster, får me presentert dikotomien og den tette samanhengen mellom liv og kunst, mellom det organiske auget som heldt på å dannast og det observerande og reflekterande auget som noterer seg kva som skjer.

Tekstkvern

I si førre bok «Skamtalen. Graceland» gjekk Ingrid Storholmen langt i å utfordra og utforska dei utflytande og nærast amorfe uttrykka. Ulike sider ved relasjonar som mor/dotter og mann/kvinne fekk kjørt seg gjennom ei tekstkvern som skrelte av lag etter lag, og samstundes påpeika kompleksiteten og dei nivåa som er vanskelege å gripa i dialogiske prosessar. Så vanskeleg var det å få noko grep om det, at eg med skam å melde aldri fekk talt i skrift om den boka.

Når me nå sit med den tredje boka til Storholmen framfor oss, ser me likevel noko stødig og vedvarande avteikna seg. Ho borar djupare i noko av den same tematikken; formødrer, fordøtre, mor, dotter og kvinnelagnadar. Men denne boka får oss òg til å reflektera over soge og sanning, oppleving og formidling, minne og avmakt. «Siriboka» er klart strammare komponert enn begge dei første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer