Stramt og presist

Forbilledlig historisk samtidsroman om Finlands-sult og brutte forfatterdrømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Trond Davidsen brakdebuterte med «Triggerhappy»; en «fin de siècle»-roman om desillusjonerte unge Thea. Siden det har han skrevet to anstendige romaner om to like skakke skjebner.

Etter seks års pause kommer han med historien om den noen og førti år gamle drankeren Holger Hansen. En roman som viser at Davidsen fortjener en plass i det øvre sjikt av det litterære Norge.

Omstendelig

Historien om Holger Hansen begynner uhyre langsomt og «litterært». I første kapittel følge vi ham fra vekkerklokken ringer 7.05, til han går inn i sin lokale pub ca. kl. 8.45. Dette triste morgenritualet er skildret med en omstendelig ironisk vri; hvordan han banker skaftet av høvelen mot kanten av vasken når han barberer seg osv.

Vi får og en grundig skildring av Holger Hansens smertefulle egenbehandling av neglesopp.

Fødsler og sult

Åpningen «plasserer» boka – og vi tror vi vet hva som kommer. En delvis humoristisk og velskrevet roman-roman om noen dager i Holger Hansens stusslige liv. Men Davidsen er ingen opplagt forfatter. Tvert om søker han å bryte de litterære forventningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer