Stramt program for A1-Christian

Christian Ingebrigtsen og A1 har sjefer fra plateselskapet Sony og presse fra hele Europa i salen når de i kveld opptrer på klubben Mezzo i Oslo.

Kveldens såkalte showcase er den viktigste noengang for guttebandet, som har solgt over 200000 album i England og som har passert gull, altså 25000, i Norge.

Viktigst til nå

- For meg er det stort at vår viktigste konsert så langt skjer i Norge, sier Ingebrigtsen til Dagbladet. Etter kveldens konsert legger han og guttebandet ut på en hektisk promoreise verden rundt, der ikke minst Japan har høy prioritet.

A1 har ambisjoner om å besøke alle de 47 provinsene i Japan i løpet av tre uker, og flere land i Sørøst-Asia står også på lista, foruten Australia. Nå er imidlertid Europa prioritert.

- Jeg kan ikke tenke meg å gjøre noe annet enn det jeg holder på med nå, sier Ingebrigtsen, som sammen med resten av gullgutta er i ferd med å bli favoritt-veggpryd på ungpikerom rundt om i hele verden. Han har også skremmende opplevelser som popstjerne: - Nylig var vi innestengt på et toalett med 600 elleville fans utenfor døra. Sånt er ikke bare moro.

Aktuell

Før han og bandet legger ut på promoturné, skal de opptre på Spellemann-showet i morgen kveld med låta «Ready or not». Christian Ingebrigtsen og hans pappa, tidligere norsktopp-general Stein Ingebrigtsen, skal også dele ut en av Spellemann-prisene.

Neste helg er han igjen sentral. Da som tekstforfatter for Grand Prix-bidraget «She's My Baby», en Motown-inspirert låt som Hans Marius Hoff Mittet (22) framfører.

- Jeg ble utfordret av Jostein Pedersen til å skrive en Grand Prix-låt, og jeg tok sjansen. Personlige har jeg ingen Grand Prix-ambisjoner. For meg er det A1 som har den definitive førsteprioriteten, sier Ingebrigtsen, som forrige helg også satt i fagjuryen i den danske Grand Prix-finalen.

VISER SEG FRAM: Guttebandet A1 - med Siggerud-gutten Christian Ingebrigtsen - spiller i Oslo i kveld for plateselskap-topper og pressefolk fra hele Europa.