Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Stranger Things»

«Stranger Things»-skaperne saksøkes

Hevder ideen bak Netflix-suksess er stjålet fra seks år gammel kortfilm.

TRAILER: I høst slapp Netflix andre sesong av serien «Stranger Things». Nå anklages serieskaperne for å ha stjålet plottet til serien fra en seks år gammel kortfilm. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Sommeren 2016 slapp Netflix første sesong av «Stranger Things». Snart to år seinere beskrives TV-serien som en av strømmeplattformens største suksesser, med millioner av seere verden over.

Nå vil filmskaper Charlie Kessler ha en del av kaka. Han hevder nemlig at «Stranger Things»-skaperne har stjålet ideer fra hans kortfilm «Montauk» fra 2012.

People skriver at Kessler har gått til søksmål mot brødrene Matt og Ross Duffer, som står bak den åttitallsnostalgiske Netflix-grøsseren.

Ifølge Variety handler Kesslers «Montauk» om overnaturlige fenomener som utspiller seg i nærheten av et statseid anleggsområde i Montauk, New York.

Overnaturlig tematikk står også sentralt i «Stranger Things», og et statseid anleggsområde er også i finne, i form av et laboratorium eid av myndighetene.

Møtte Duffer-brødrene

Ifølge Deadline hadde Kesslers kortfilm premiere på Hamptons internasjonale filmfestival i 2012.

GOLDEN GLOBE: Fire av barneskuespillerne i serien ‹‹Stranger Things›› var samlet i ei stue da nominasjonene for 2017s Golden Globe-prisutdeling ble annonsert. Video: Stranger Things/Twitter/NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Nettstedet, som har publisert søksmålet på sine sider, skriver at Kessler hevder å ha presentert «Montauk»-ideen for Duffer-brødrene to år seinere, da de møttes på en fest under Tribeca-filmfestivalen, og at dette sådde spiren til «Stranger Things».

Deadline viser til en artikkel de selv publiserte i 2015, et drøyt år før seriens premiere, der det framgår at Duffer-brødrenes arbeidstittel for «Stranger Things» var nettopp «Montauk». Det ble seinere besluttet at serien skulle finne sted i Indiana, skriver Variety.

People og Variety har forsøkt å få en kommentar fra Netflix, uten å lykkes.

Fikk femmer

Ifølge Forbes ble «Stranger Things»' første sesong sett av 8,2 millioner seere i løpet av de første 16 dagene etter premieren, noe som er med på å gjøre serien til en av strømmetjenestens mest populære serier.

Sesong to av kom på selveste halloween i fjor høst. Første episode hadde etter tre dager blitt sett hele 15,8 millioner ganger - bare i USA. Det skriver Tech Crunch.

Sesongen ble belønnet med en femmer av Dagbladets anmelder.

Sesong tre er allerede bekreftet av Duffer-brødrene, men det er foreløpig ikke kjent når de nye episodene kommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling