«Stranger Things»

«Stranger Things»-skaperne saksøkes

Hevder ideen bak Netflix-suksess er stjålet fra seks år gammel kortfilm.

TRAILER: I høst slapp Netflix andre sesong av serien «Stranger Things». Nå anklages serieskaperne for å ha stjålet plottet til serien fra en seks år gammel kortfilm. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis ... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sommeren 2016 slapp Netflix første sesong av «Stranger Things». Snart to år seinere beskrives TV-serien som en av strømmeplattformens største suksesser, med millioner av seere verden over.

Nå vil filmskaper Charlie Kessler ha en del av kaka. Han hevder nemlig at «Stranger Things»-skaperne har stjålet ideer fra hans kortfilm «Montauk» fra 2012.

People skriver at Kessler har gått til søksmål mot brødrene Matt og Ross Duffer, som står bak den åttitallsnostalgiske Netflix-grøsseren.

Ifølge Variety handler Kesslers «Montauk» om overnaturlige fenomener som utspiller seg i nærheten av et statseid anleggsområde i Montauk, New York.

Overnaturlig tematikk står også sentralt i «Stranger Things», og et statseid anleggsområde er også i finne, i form av et laboratorium eid av myndighetene.

Møtte Duffer-brødrene

Ifølge Deadline hadde Kesslers kortfilm premiere på Hamptons internasjonale filmfestival i 2012.

Nettstedet, som har publisert søksmålet på sine sider, skriver at Kessler hevder å ha presentert «Montauk»-ideen for Duffer-brødrene to år seinere, da de møttes på en fest under Tribeca-filmfestivalen, og at dette sådde spiren til «Stranger Things».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer