«Stranger Things»

«Stranger Things»-skaperne saksøkes

Hevder ideen bak Netflix-suksess er stjålet fra seks år gammel kortfilm.

TRAILER: I høst slapp Netflix andre sesong av serien «Stranger Things». Nå anklages serieskaperne for å ha stjålet plottet til serien fra en seks år gammel kortfilm. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis ... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sommeren 2016 slapp Netflix første sesong av «Stranger Things». Snart to år seinere beskrives TV-serien som en av strømmeplattformens største suksesser, med millioner av seere verden over.

Nå vil filmskaper Charlie Kessler ha en del av kaka. Han hevder nemlig at «Stranger Things»-skaperne har stjålet ideer fra hans kortfilm «Montauk» fra 2012.

People skriver at Kessler har gått til søksmål mot brødrene Matt og Ross Duffer, som står bak den åttitallsnostalgiske Netflix-grøsseren.

Ifølge Variety handler Kesslers «Montauk» om overnaturlige fenomener som utspiller seg i nærheten av et statseid anleggsområde i Montauk, New York.

Overnaturlig tematikk står også sentralt i «Stranger Things», og et statseid anleggsområde er også i finne, i form av et laboratorium eid av myndighetene.

Møtte Duffer-brødrene

Ifølge Deadline hadde Kesslers kortfilm premiere på Hamptons internasjonale filmfestival i 2012.

GOLDEN GLOBE: Fire av barneskuespillerne i serien ‹‹Stranger Things›› var samlet i ei stue da nominasjonene for 2017s Golden Globe-prisutdeling ble annonsert. Video: Stranger Things/Twitter/NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Nettstedet, som har publisert søksmålet på sine sider, skriver at Kessler hevder å ha presentert «Montauk»-ideen for Duffer-brødrene to år seinere, da de møttes på en fest under Tribeca-filmfestivalen, og at dette sådde spiren til «Stranger Things».

Deadline viser til en artikkel de selv publiserte i 2015, et drøyt år før seriens premiere, der det framgår at Duffer-brødrenes arbeidstittel for «Stranger Things» var nettopp «Montauk». Det ble seinere besluttet at serien skulle finne sted i Indiana, skriver Variety.

People og Variety har forsøkt å få en kommentar fra Netflix, uten å lykkes.

Fikk femmer

Ifølge Forbes ble «Stranger Things»' første sesong sett av 8,2 millioner seere i løpet av de første 16 dagene etter premieren, noe som er med på å gjøre serien til en av strømmetjenestens mest populære serier.

Sesong to av kom på selveste halloween i fjor høst. Første episode hadde etter tre dager blitt sett hele 15,8 millioner ganger - bare i USA. Det skriver Tech Crunch.

Sesongen ble belønnet med en femmer av Dagbladets anmelder.

Sesong tre er allerede bekreftet av Duffer-brødrene, men det er foreløpig ikke kjent når de nye episodene kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer