LEDER

Strategi for politistaten

Klikk for ingress.

VIL KREVE MER: Det er all grunn til å vente at PST vil fortsette å be om flere fullmakter når det gjelder kontroll og overvåking, og at politikerne vil gi dem det, står det i Dagbladets leder i dag. På bildet: PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL KREVE MER: Det er all grunn til å vente at PST vil fortsette å be om flere fullmakter når det gjelder kontroll og overvåking, og at politikerne vil gi dem det, står det i Dagbladets leder i dag. På bildet: PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Den skjerpede terrorberedskapen er avblåst. Ifølge PST-sjef Benedicte Bjørnland er det redusert sannsynlighet for at den opprinnelige informasjonen om et terroranslag mot Norge var riktig. Samtidig varsler hun at nye trusler ikke er en unntakstilstand, men en normalsituasjon. Justisminister Anders Anundsen følger opp og sier vi skal ha et høyere beredskapsnivå enn tidligere. Han understreker også at det kan komme flere trusselsituasjoner som vil medføre skjerpet beredskap. Samtidig driver politidirektør Odd Reidar Humlegård aktiv propaganda for mer bevæpnet politi i gatene. Terrorberedskapen har senket hverdagskriminaliteten, bl.a. har antall sykkeltyverier gått ned.

Til sammen tegner dette et bilde det er all grunn til å bli urolig over. PST-sjefens uttalelser kan tyde på at myndighetene kastet landet ut i en unntakstilstand på grunnlag av mangelfull eller uriktig informasjon. Det er helt nødvendig at dette forholdet undersøkes grundig, slik at det blir åpenhet om hva som utløser en terroralarm. Vi må ha trygghet for at slike tiltak bygger på forsvarlige, faglige vurderinger, og ikke brukes for å oppnå andre politiske mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer