- LIVREDD:  Ifølge Dominique Strauss-Khans advokat vil de gå til søksmål mot filmen, som er tydelig inspirert av hans historie. Den tidligere ministeren skal være livredd og knust, ifølge advokat Jean Veil.  Foto:  AFP PHOTO/Jim WATSON
- LIVREDD: Ifølge Dominique Strauss-Khans advokat vil de gå til søksmål mot filmen, som er tydelig inspirert av hans historie. Den tidligere ministeren skal være livredd og knust, ifølge advokat Jean Veil. Foto: AFP PHOTO/Jim WATSONVis mer

Strauss-Kahn vil saksøke skandale-film

- Han er knust og livredd.

(Dagbladet): I den Cannes-aktuelle filmen «Welcome to New York» forgriper en høytstående politiker seg - en med ansvar for nasjonens økonomi - på en stuepike i et av New Yorks hotellrom.

Handlingen minner til forveksling om historien til Frankrikes tidligere finansminister, Dominique Strauss-Kahn, som i mai 2011 ble arrestert og anklaget for å ha voldtatt værelsespiken Nafissatou Diallo (32) på et hotell på Manhattan.

Gerard Depardieu spiller den franske politikeren, som har fått navnet Devereaux. Bilder fra filmen viser Devereaux i tett samspill med flere lettkledde kvinner.

Nå kan mye tyde på at Strauss-Kahn vil ha fjernet sex-scener fra «Welcome to New York».

- Søksmål Dominique Strauss-Kahns advokat Jean Veil omtaler filmen som «dritt», og sier at eks-ministeren er «knust og livredd». Bransjebladet The Hollywood reporter forteller også at det planlegges et søksmål mot filmen.

- Søksmålet vil være for ærekrenkelser, og vil gjelde de delene av filmen som omhandler voldtekten og måten Dominique Strauss Kahn framstilles, sier Veil til den franske radiokanalen Europe 1, som bladet gjengir.

Han forteller videre at «venner, slektninger og advokater har rådet ham til å beskytte seg selv mot å se denne forferdelige filmen».

Produsent Vincent Maraval skal ha fortalt tidligere at han er blitt advart mot å lage filmen, og han reagerer som følger på det mulige søksmålet:

- Det er deres rett, sier han og legger til:

SPILLER HOVEDROLLEN:  Den kjente skuespilleren Gerard Depardieu spiller det høytstående politikeren i filmen «Welcome to New York». Foto: AP Photo/Riccardo De Luca
SPILLER HOVEDROLLEN: Den kjente skuespilleren Gerard Depardieu spiller det høytstående politikeren i filmen «Welcome to New York». Foto: AP Photo/Riccardo De Luca Vis mer

- Vi laget denne filmen under amerikansk lov.

Til Reuters TV forteller regissør Abel Ferrara at dette er en fiksjonsfilm hvor de selv velger hva den skal handle om:

- Jeg er ikke i en rettssak nå. Jeg er en artist, og jeg har ytringsfrihet. Jeg er fra Amerika, jeg er fra landet som verner om frihet, hjem og mot, sier Ferrara.

Vist på stranda I 2012 ble det kjent at Gérard Depardieu skulle spille Dominique Strauss-Kahn i filmen om sexskandalen som kostet IMF-sjefen jobben.

Filmen ble vist for første gang under Filmfestivalen i Cannes fredag, men i stedet for å være en del av det offisielle programmet, ble den vist rundt midnatt på en privat tilstelning på stranda.

Stjerneskuespiller Depardieu investerte penger i filmen og skal ha tatt et mindre honorar enn vanlig.

Hans kone i filmen er spilt at britiske Jacqueline Bisset, kjent som sexsymbol på 80-tallet.

RISIKERER SØKSMÅL:  Regissør Abel Ferrara risikerer å bli saksøkt for sin nye film «Welcome to New York», som ble vist for første gang under Filmfestivalen i Cannes. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
RISIKERER SØKSMÅL: Regissør Abel Ferrara risikerer å bli saksøkt for sin nye film «Welcome to New York», som ble vist for første gang under Filmfestivalen i Cannes. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer