Stray Spetalen har solgt seg ut av Resett

Spetalen skal også ha varslet Presseforbundet om at han vil selge seg ut av andre medieselskaper.

UT AV RESETT: Investor Øystein Stray Spetalen selger seg ut av Resett. Han vil også selge seg ut av andre medier han har eierandeler i, ifølge generalsekretær i Norsk Presseforbund. FOTO: NTB Scanpix
UT AV RESETT: Investor Øystein Stray Spetalen selger seg ut av Resett. Han vil også selge seg ut av andre medier han har eierandeler i, ifølge generalsekretær i Norsk Presseforbund. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet opplyste om at milliardær Øystein Stray Spetalen har solgt seg ut av nettstedet Resett. Det kom fram da hun gjestet landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) torsdag, skriver Journalisten.

- Jeg har fått beskjed av ham om at han har avhendet sin eierpost i Resett. Så vidt jeg skjønner vil han også ut av andre eierposter i medier. Om han har gjort det ennå vet jeg ikke. Han må selv begrunne hvorfor, sier Floberghagen til Dagbladet.

Øystein Stray Spetalen har representert allmennheten i Pressens Faglige Utvalg (PFU) siden 2014. PFU er pressens etiske kontrollorgan.

Det har tidligere vært en debatt om Spetalen kan sitte som representant for allmennheten i PFU, når han har eierinteresser i medier.

Spetalen har tidligere sagt til Nettavisen at han de siste ti årene har eid større og mindre aksjeposter i Schibsted, Dagbladet og Klassekampen, i tillegg til Resett.

- Viktig å diskutere

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer