Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stray Spetalen har solgt seg ut av Resett

Spetalen skal også ha varslet Presseforbundet om at han vil selge seg ut av andre medieselskaper.

UT AV RESETT: Investor Øystein Stray Spetalen selger seg ut av Resett. Han vil også selge seg ut av andre medier han har eierandeler i, ifølge generalsekretær i Norsk Presseforbund. FOTO: NTB Scanpix
UT AV RESETT: Investor Øystein Stray Spetalen selger seg ut av Resett. Han vil også selge seg ut av andre medier han har eierandeler i, ifølge generalsekretær i Norsk Presseforbund. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet opplyste om at milliardær Øystein Stray Spetalen har solgt seg ut av nettstedet Resett. Det kom fram da hun gjestet landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) torsdag, skriver Journalisten.

- Jeg har fått beskjed av ham om at han har avhendet sin eierpost i Resett. Så vidt jeg skjønner vil han også ut av andre eierposter i medier. Om han har gjort det ennå vet jeg ikke. Han må selv begrunne hvorfor, sier Floberghagen til Dagbladet.

Øystein Stray Spetalen har representert allmennheten i Pressens Faglige Utvalg (PFU) siden 2014. PFU er pressens etiske kontrollorgan.

Det har tidligere vært en debatt om Spetalen kan sitte som representant for allmennheten i PFU, når han har eierinteresser i medier.

GENERALSEKRETÆR: Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GENERALSEKRETÆR: Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Spetalen har tidligere sagt til Nettavisen at han de siste ti årene har eid større og mindre aksjeposter i Schibsted, Dagbladet og Klassekampen, i tillegg til Resett.

- Viktig å diskutere

Floberghagen sier at det at Spetalen selger seg ut av Resett, ikke har noen betydning for vurderingen av om Spetalen kan sitte i PFU i resten av sin periode.

- I denne perioden har han sin rolle som vararepresentant og må forholde seg inhabil i saker som han eventuelt er inhabil i, på vanlig måte, sier Floberghagen.

Hun mener det er viktig å diskutere om allmennhetens representanter i PFU også kan ha bindinger i pressen.

- Det er krevende hvis allmenhetens representanter også har interesser i pressen, sier Floberghagen.

Dette skal Norsk presseforbunds styre diskutere på et møte neste fredag.

- Styret skal ikke diskutere Spetalens rolle, men vi skal diskutere prinsipper for allmennhetens representanter i kommende periode. Vi må vurdere om hvorvidt allmenhetens representanter kan ha bindinger til pressen, enten eierinteresser, eller ansettelsesforhold, sier Floberghagen.

I slutten av juni vil styret oppnevne nye medlemmer til PFU for kommende toårsperiode.

Uklart

Hvem Stray Spetalen har solgt til, og hvorfor han har solgt seg ut er foreløpig uklart.

Spetalen har sammen med blant andre milliardæren Jan Haudemann-Andersen vært en av investorene bak nettstedet, som ble lansert i fjor høst.

Helge Lurås, redaktør i Resett, vil ikke si noe om at Stray Spetalen skal ha solgt seg ut av Resett.

- Ingen kommentar, sier han til Dagbladet.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Stray Spetalen.

Dagbladet oppdaterer saken!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!