Streik i Disneyland

PARIS (Dagbladet): Forventningsfulle barn i Disneyland Paris får kanskje ikke møte Mikke, Donald eller Snøhvit med det første. Mer enn 70 av 220 deltakere i paraden er gått ut i streik. De vil ha bedre lønn og avansementsmuligheter.

Showet fortsetter, forsikrer Disney. Men det har vært glissent i paraderekkene siden onsdag. Da gikk mer enn 70 av deltakerne i den daglige paraden ut i streik.
Mange av de som hver dag inkarnerer de berømte Disney-figurene er gått lei av jobben. De vil ha større ansvar og avansementsmuligheter.
- De har nådd et punkt hvor de ikke har noen utvikling i jobben, så det er diskusjon om hvordan de kan avansere, sier Disney-talskvinne Isabelle Clap til AP.

Stakkars mus

Fagforeningen CFDT kjemper først og fremst for høyere lønn for de stakkars musene. En Mikke hos Disney tjener litt over 9000 kroner i måneden og forlanger et tillegg på sju prosent, for alle lønnskategorier.
Disney har foreslått et tillegg på snaue 400 kroner i måneden, men bare for de laveste lønnskategoriene.

Høydepunkt

Den daglige paraden er høydepunktet i den populære Disney-parken utenfor Paris som tiltrekker barn og voksne fra hele Europa.
Ifølge Disney er den nesten som vanlig, fordi andre ansatte har steppet inn og tatt over rollene for de streikende. Og så kan man
more seg med alle de andre attraksjonene i parken som åpnet i 1992.
Men det blir ikke helt det samme uten Mikke.