Streik kan stanse «Skal vi danse»

«Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse» og «Farmen» risikerer å bli tatt av plakaten.

DANSESTOPP: Aylar Lie og Egor Filipenko er blant danseparene som kan bli rammet av streik dersom ikke Filmforbundet og Produsentforeningen blir enige i løpet av onsdag.  Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
DANSESTOPP: Aylar Lie og Egor Filipenko er blant danseparene som kan bli rammet av streik dersom ikke Filmforbundet og Produsentforeningen blir enige i løpet av onsdag. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Det bekrefter Norsk Filmforbund som i dag varsler uttak av 50 tv-arbeidere som jobber med produksjonen av de populære TV2-programmene.

Kampvilje - Kampviljen er stor og det blir streik fra fredag hvis vi ikke blir enige innen torsdag, sier Vera Axelsen, nestleder i Filmforbundet til Dagbladet.no.

Partene skal onsdag og torsdag i møte med riksmeklingsmannen. Axelsen sier at stemningen er optimistisk.

- Vi har stor tro på at vi skal bli enige. Det er satt av to hele dager til meklingen så vi regner med å bruke tiden godt, sier Axelsen.

Tross partenes møte med riksmeklingsmannen har det ennå ikke lyktes Norsk Filmforbund og Produsentforeningen å komme til enighet.

Jobber uten kontrakter Bakgrunnen for konflikten er at norske tv-arbeidere er lei av å jobbe uten kontrakter og arbeidslivsregler. Ansatte i  produksjonsselskapene Nordisk Film & TV, Monster og Strix Televisjon er de første som vil bli tatt ut i streiken. Disse selskapene står bak produksjonen av TV2-programmene «Farmen», «Jakten på kjærligheten» og «Skal vi danse».

Kjendisdanserne og bøndene som leter etter kjærester er de første som vil bli rammet siden programmene har premiere om få uker. Inspillingen av «Farmen» er allerede i gang, men programmet skal ikke sendes før til våren.

Ser etter erstatninger Programdirektør i TV2, Nils Ketil Andersen sier til Dagsavisen at kanalen nå ser seg om etter mulige erstatninger blant annet utenlandske programmer.

- Når man truer med en streik på denne måten, sitter vi som tredjepart helt maktesløse. Det er sannsynligvis vi som kommer til å lide mest hvis partene ikke blir enige, sier Andersen til avisa.

— Vi gir oss ikke før vi har en god avtale for våre om lag 1000 medlemmer innenfor foto, lyd, klipp og regi, sa Vera Axelsen til Dagbladet i forrige uke.