KAN BLI STREIK:  Agnete Johnsen (21) representerer Norge i Eurovision Song Contest. Foto: Scanpix
KAN BLI STREIK: Agnete Johnsen (21) representerer Norge i Eurovision Song Contest. Foto: ScanpixVis mer

Streik truer Eurovision Song Contest-finalesendingen

I NRK er det fare for streik, og allerede fra torsdag kan nyheter og direktesendinger stoppe opp.

(Dagbladet): To potensielle konflikter kan føre et dramatisk redusert TV-, radio- og nettilbud - allerede fra slutten av denne uka.

I NRK er det fare for streik, og allerede fra torsdag kan nyheter og direktesendinger stoppe opp. NRKs dekning av 17. mai-toget henger i en tynn tråd, og blir streiken langvarig kan både Eurovision og fotball-EM bli sendt uten kommentarer.

Det skriver NRK.

Onsdag møtes NRK-ansatte og kringkasterens ledelse til mekling hos Riksmekleren. Kommer ikke partene til enighet kan over 2000 ansatte gå ut i streik fra torsdag. Det vil gå ut over kanalens TV-, radio- og nettilbud.

- Blir det streik, blir det svarte skjermer og stille i radioen. Det vil selvsagt kunne ramme MGP og andre stor begivenheter. Blir det brudd, så blir det stille i eteren. NRK kan ikke by på radio og tv-sendinger dersom kanalens 1700 journalister går til streik, uttalte NRKJs forhandlingsleder Richard Aune til Dagbladet i slutten av april.

Aune tegnet da et bilde av kamplystne og frustrerte kolleger, som de siste åra har fått et mer intenst arbeidsdøgn og arbeidsoppgaver knyttet til sosiale medier de må ta med seg hjem og løse på fritida.

Norsk Tjenestemannslags 750 NRK-medlemmer, bestående av teknikere og journalister og 50 LO-organiserte musikere i MFO er også fra denne helga i konflikt med NRK-ledelsen.

Sammen med NRKJs 1700 medlemmer står dermed 2500 NRK-ansatte i fare for å havne i streik.

Saken oppdateres.