Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Streken fikser bilen

Her går det italienske temperamentet utover bilen. Se episode 2 her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I denne andre episoden av Osvaldo Cavandolis klassiske tegnefilmserie kan du følge Streken på en tur på verkstedet. 

Figruren som i Norge kalles Streken ble skapt av Cavandoli i 1969. I de første episodene ble han omtalt som «Agostino Lagostina, en skarp liten mann med en virkelig uttrykksfull nese.»

Kjært navn har som kjent mange navn og han ble senere omdøpt til «La Linea» i Italia. Han er i dag vist i over 40 land, og er kjent som «Linus på linjen» i Sverige, «Badum badum» i Slovenia og «Baljum Bajlum» i Makedonia.

Fra 1972 ble Streken vist på en rekke TV-stasjoner i Europa, blant dem NRK der han ble vist fra 1975. På norske skjermer hadde han sin storhetstid på slutten av 1980-tallet.

Nå får se den klassiske tegnefilmserien her på Dagbladet.no. Hver mandag til fredag klokken 15 blir en ny episode lagt ut på DB.no/streken.

Husker du Streken? I kommentarfeltet nedenfor kan du diskutere hissigproppen med andre fans.

image: Streken fikser bilen
image: Streken fikser bilen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!