Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Streken møter en hindring

Hvordan reagerer hissigproppen når tegneren legger hindringer i veien for han? Se episode 15 her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I denne episoden av Osvaldo Cavandolis klassiske tegnefilmserie legger tegneren hindring etter hindring i veien for Streken.

Figuren som i Norge kalles Streken ble skapt av Cavandoli i 1969. I de første episodene ble han omtalt som «Agostino Lagostina, en skarp liten mann med en virkelig uttrykksfull nese.»

Kjært navn har som kjent mange navn og han ble senere omdøpt til «La Linea» i Italia. Han er i dag vist i over 40 land, og er kjent som «Linus på linjen» i Sverige, «Badum badum» i Slovenia og «Baljum Bajlum» i Makedonia.

Fra 1972 ble Streken vist på en rekke TV-stasjoner i Europa, blant dem NRK der han ble vist fra 1975. På norske skjermer hadde han sin storhetstid på slutten av 1980-tallet.

Hver mandag til fredag klokken 15 blir en ny episode lagt ut på DB.no/streken.

Dagbladet.no har bare rettighetene for Norge. Det betyr at hvis din ISP router trafikken via utlandet, får du ikke tilgang til filmene.

©CAVA/QUIPOS/Wagner-Hallig Film
©CAVA/QUIPOS/Wagner-Hallig Film Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!