Streng, men ikke slem riksheks

TV 2-dommer har god samvittighet etter første "massakre" i oppfinnerprogram

(Dagbladet.no): 14-åringen Frode Thorsen Børseth fikk fagjuryens dom midt i fleisen foran 575.000 TV 2-seere den nye oppfinnerserien Skaperen i går kveld. Han hadde kommet et stykke i presentasjonen av en usynlighetsdrakt, da juryens ubarmhjertige dom kom.


-Dette var utrolig smart, men det er oppfunnet allerede. Det vet du vel, kommenterte juryen. Denne gangen målbært av Idar Vollvik, men det meddommer Anne Kathrine Slungård som har fått mest oppmerksomhet av tv-anmelderne.

VGs anmelder Jan Ovind mener Trondheims ex-ordfører (og nå markedsdirektør i Entra Eiendom) har potensiale til å bli den nye slemme-Tor - Idol-dommer Tor Milde. Fra hjembyen får TV 2-dommeren følgende førstekarakter av Adresseavisens tv-anmelder Stian Wallum i dag: " Vi aner at Anne Kathrine Slungård lett kan bli en såkalt riksheks".

Ex-ordføreren ler.

-Slemme-Tor og riksheks, nei jeg kjenner meg ikke igjen der. Jeg er streng, men ikke slem. Hvis deltakerne tror at verden der ute er snillere enn tv-juryen, ja da vil de få ubehagelige opplevelser seinere i oppfinnerkarrieren, sier Slungård til Dagbladet.no.


- Og sammenligningen med slemme-Tor?

-Jeg ser gjerne på Idol. Vi i Skaperen-juryen har en mer munter og vennlig form enn Idol-juryen.


-Var det ikke ganske ubarmhjertig å invitere en 14-åring til å presentere en oppfinnelse som var fersk (2003) og godt kjent over hele verden?

-Det er ikke slik det foregår. Vi fikk først en liste over temaene vi skulle presenteres for da kandidatene sto klar utenfor studioteltet.


-Men var det nødvendig å sende innslaget - de første programmene er jo gamle opptak?

-Den avgjørelsen er det TV 2 som har tatt. Men gutten framførte seg jo veldig bra, og det er fascinerende at de helt unge kommer med tekniske løsninger på ideer de fanger opp. Det er slikt som skaper innovasjon, og jeg håper ikke gutten med usynlighetsdrakten har

tatt noen skade av Skaperen, sier Anne Kathrine Slungård.

 

Vær varsom

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold sier på generelt grunnlag til Haugesunds Avis at Vær varsom-plakaten har en egen passus om barn.

"Når barn omtales, er det god presseskikk å ta hensyn til hvilke konsekvenser medieomtalen kan få for barnet. Dette gjelder også når foresatt har gitt sitt samtykke til eksponering".

Positive opplevelser

14-åringens mor Laila Thorsen beroliger.

-Frode har utelukkende positive opplevelser med programmet. Etter programmet fikk han noen SMS\'er og alle var postive, sier hun.

SLEMME ELLER STRENGE? Fagjuryen i TV 2s Skaperen: Randi Egge Husby (t.v.), Idar Vollvik og potensiell "riksheks" Anne Kattrine Slungård.
GAMMELT NYTT 14 år ganmle Frode Thorsen Børseth rakk å fortelle om sin usynlighetsdrakt før fagjuryen stoppet den unge oppfinneren.