Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Streng sikkerhet: - Første gang i Norge

Når Ariana Grande inntar Telenor Arena torsdag, er det totalforbud mot vesker eller ryggsekker. I stedet må alle ha med seg gjennomsiktige poser.

STILLER STRENGE KRAV: Ariana Grande holder konsert i Telenor Arena torsdag, og sikkerhetskravene er langt strengere enn før. Foto: Reuters / Mario Anzuoni
STILLER STRENGE KRAV: Ariana Grande holder konsert i Telenor Arena torsdag, og sikkerhetskravene er langt strengere enn før. Foto: Reuters / Mario Anzuoni Vis mer

Det er over to år siden den amerikanske superstjerna Ariana Grande sist satte sine føtter på norsk jord. Det var rett under to uker før terrorangrepet som drepte 22 mennesker på en konsert i Manchester i England.

Nå reiser artisten verden rundt med sin Sweetener World Tour, og torsdag inntar hun igjen Telenor Arena - med et strengt sikkerhetstiltak som aldri har vært gjennomført i Norge før.

Gjennomsiktige poser

Nå nektes man adgang om man dukker opp utenfor arenaen med vesker, ryggsekker og bager som ikke er gjennomsiktige. Alt annet er totalforbudt.

- Publikum skal ha med seg gjennomsiktig pose eller veske på arenaen. Man kan velge om man vil gå for å kjøpe ei veske, Ziplock-poser eller andre gjennomsiktige plastposer.

Det forteller markedssjef Elise Løssfelt i Live Nation Norge, som arrangerer Grandes konsert, til Dagbladet. Ifølge henne er det første gangen dette skjer her til lands.

GJENNOMSIKTIG: Slike vesker benyttet fansen seg av da de skulle på Ariana Grande-konsert i Birmingham i England den 14 september tidligere i år. Foto: Splash News / NTB Scanpix
GJENNOMSIKTIG: Slike vesker benyttet fansen seg av da de skulle på Ariana Grande-konsert i Birmingham i England den 14 september tidligere i år. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

- Akkurat dette tiltaket er det første gang vi gjør i Norge, men det er kanskje ikke unaturlig at det er ekstra sikkerhetstiltak på denne turneen, etter det som skjedde i Manchester, sier hun.

Hun forteller at de har sendt ut flere e-poster og tekstmeldinger om tiltaket, og at det ligger tydelig informasjon på eventet, Telenor Arena og Live Nation Norge sine sider.

- Så man skal være klar over dette før man kommer, sier Løssfelt.

PITTSBURGH: Ariana Grandes familie er bekymret etter at hun knakk sammen på scenen i Mac Millers hjemby, Pittsburgh i USA. Video: Caitlin Pearce via Storyful. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

- Tiltakene er ekstreme

Likevel kommer sikkerhetstiltaket brått på for flere i kommentarfeltet på eventet sin Facebook-side.

En av dem som ikke har vært klar over tiltakene i god tid, er Sofie Eidsvold (22) fra Ås.

- Jeg har ikke fått noe på e-post, og jeg hadde nok ikke sett det hvis ikke jeg fulgte arrangementet på Facebook, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at hun forstår innstrammingen etter det som skjedde i Manchester, men at sikkerheten kunne vært bedret på andre måter.

- Jeg synes tiltakene er litt ekstreme, sier hun og legger til:

- Jeg ville heller satt pris på bedre sikkerhet ved inngang enn å måtte kjøpe gjennomsiktige plastvesker som garantert blir kastet etterpå.

EKSTREMT: Sofie Eidsvold (22) fra Ås synes sikkerhetstiltakene rundt Ariana Grande-konserten er litt ekstreme, og mener det kunne blitt gjort på en annen måte. Foto: Privat
EKSTREMT: Sofie Eidsvold (22) fra Ås synes sikkerhetstiltakene rundt Ariana Grande-konserten er litt ekstreme, og mener det kunne blitt gjort på en annen måte. Foto: Privat Vis mer

Selv har hun billettene på e-post, men forteller at hun likevel ikke har mottatt meldinger om forbudet.

Selges ikke på konsertdagen

Den berømte artisten selger gjennomsiktige vesker gjennom hjemmesiden sin, men Løssfelt forteller at det ikke vil være mulig å kjøpe Grandes gjennomsiktige vesker på selve konsertdagen, bare i forkant. Det reagerer Eidsvold på.

- Det er helt håpløst og veldig dårlig informert, sier hun og legger til:

- Det er jo veldig rart at dette ikke selges på selve konserten.

Også artisten Astrid S reagerte tidligere på Grandes nye sikkerhetstiltak, og særlig bruken av plast. Den norske artisten stilte stjerna til veggs med miljøspørsmål på Twitter tidligere i år, noe som ble til en liten diskusjon mellom de to.

STRENGT: Alle vesker og bager må være gjennomsiktige for at man skal få det med seg inn på Telenor Arena torsdag. Her ser vi en fan med godkjent ryggsekk før Ariana Grande-konsert i Birmingham tidligere i år. Foto: Splash News / NTB Scanpix
STRENGT: Alle vesker og bager må være gjennomsiktige for at man skal få det med seg inn på Telenor Arena torsdag. Her ser vi en fan med godkjent ryggsekk før Ariana Grande-konsert i Birmingham tidligere i år. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Kler seg etter forholdene

I kommentarfeltet til konsertarrangementet på Facebook har flere reagert på at man må kjøpe ei veske for å få med seg mobiltelefonen inn, og ikke kan ha den i for eksempel lomma.

Markedssjefen avkrefter dette, og forteller at man kan ha på seg yttertøy og oppbevare ting i lommer.

- Poenget er at man skal ha gjennomsiktige vesker eller poser av sikkerhetsmessige hensyn. Selvfølgelig kan man få ha på seg jakker, og mindre ting kan man ha i en lomme. Ingen kommer til å nekte folk å kle seg etter forholdene, sier Løssfelt.

- Hva er problemet?

28-årige Cecilie Arntsen fra Kristiansand skal også på Ariana Grande-konsert torsdag, men synes derimot sikkerhetstiltaket er positivt.

- Jeg synes det er veldig bra at vi må ha gjennomsiktige vesker. Jeg føler at folk ikke tenker over hva som skjedde i Manchester. Vi kan ikke bare tenke at det ikke skjer oss, for det veit vi aldri, sier hun.

IKKE ET PROBLEM: Cecilie Arntsen (28) forstår ikke problemet rundt sikkerhetstiltaket til Ariana Grande-konserten. Foto: Privat.
IKKE ET PROBLEM: Cecilie Arntsen (28) forstår ikke problemet rundt sikkerhetstiltaket til Ariana Grande-konserten. Foto: Privat. Vis mer

Arntsen mener folk tenker for lite rundt det som skjedde 22 mai i 2017, og at det ikke burde være et stort irritasjonsmoment.

-Jeg forstår ikke at de ikke tenker på Manchester-terroren, og hva er problemet med en gjennomsiktig veske?

Lei av påminnelsene

Også 20 år gamle Benedicte Tjensvoll mener sikkerhetstiltaket trygger mer enn det irriterer. Hun skal på sin første Ariana Grande-konsert med ei venninne, og synes det er positivt at sikkerheten skjerpes.

-Jeg synes det er bra at alle på konserten må ha med seg gjennomsiktig veske på grunn av sikkerheten, og med tanke på det som skjedde i Manchester, sier hun.

Både Tjensvoll og Arntsen mener informasjonen rundt sikkerhetstiltakene har vært gode nok. Sistnevnte forteller at hun har fått flere meldinger om tiltaket.

POSITIV: Benedicte Tjensvoll (20) er positiv til sikkerhetstiltakene på Ariana Grandes konsert torsdag 3 oktober på Telenor Arena. Foto: Privat
POSITIV: Benedicte Tjensvoll (20) er positiv til sikkerhetstiltakene på Ariana Grandes konsert torsdag 3 oktober på Telenor Arena. Foto: Privat Vis mer

- Det er nesten som at jeg er litt lei av å få påminnelser på e-post, men det er bedre med en gang for mye enn en gang for lite tenker jeg, sier Arntsen.

- Litt dumt

Hun mener alle bør ha fått med seg reglene rundt vesker og bager, men forstår at det er frustrerende at det ikke selges gjennomsiktige bager på arenaen.

- Med så mye informasjon vi har fått bør folk være forberedt før konserten, men det er selvfølgelig kjedelig for dem som ikke har fått med seg informasjonen, sier Arntsen og sikter til de som har kjøpt billetter av andre og dermed ikke får info på e-post.

Tjensvoll er enig:

- Det er litt dumt at det ikke er mulighet for å kjøpe gjennomsiktig veske på arenaen, men det er jo informert om at dette må kjøpes i forkant av konserten så det er informert godt nok.

Butikker nær arenaen

Om man likevel skulle dukke opp på Telenor Arena torsdag ettermiddag med en bag som ikke er gjennomsiktig, er ikke alt håp ute likevel.

- Det vil være mulig å finne alternativer i området rundt, da det er butikker i nærheten av arenaen, sier markedssjef Løssfelt.

- Du tenker at de kan kjøpe Ziplock-poser på dagligvarebutikken?

- Ja, for eksempel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media