Strengelek med fransk vri

LONDON (Dagbladet): I kveld spiller Vertavo-kvartetten i ærverdige Wigmore Hall i London.

På programmet står blant annet Bartok og Brahms. Dessuten møter de fire norske jentene den franske pianisten Pascal Devoyon.

- Første gang vi møter Pascal blir når vi øver nå i ettermiddag, forteller Bjørg Værnes. Cellisten forsikrer at de fem nok vil bli svært godt kjent under forberedelsene. Samspill krever ærlighet.

De fire norske jentene befinner seg, ifølge seg sjøl, i sin beste alder.

Med andre ord er de fremdeles passe unge, men har rukket å få snart 16 års erfaring.

- Vi kjenner hverandre utrolig godt, og det hjelper oss. Vi har både selvtillit og erfaring. Denne konserten bare gleder vi oss til, forteller Henninge og Bjørg.

De fire er ikke bare godt samkjørt på scenen. Når de snakker hender det setningene begynner ett sted for å avsluttes hos en av de andre.

- Vi er så godt sveiset sammen at vi nok bruker mer tid på å føle på de andre enn oss sjøl under konserten. Vi drar hverandre opp og med, sier Øyvor Volle. Hun tar turen til London som en bryllupsreise. Selv om vielsen fant sted for to år siden, er det første gang hun og mannen har reist fra barn og er ute på egen hånd.

Seinere i år får Oslo-publikummet nyte godt av de fire strengemestrene. Da står en serie konserter i Logen for tur.

- Da skal vi invitere med mange av de vi har jobbet med tidligere. Får vi et godt samspill med Pascal, blir han kanskje med på en Oslo-konsert, varsler de fire.

maria.espinoza@dagbladet.no

<B>KLASSISK MØTE: - En godstue å spille i, sier Øyvor Volle, Bjørg Værnes, Hennige Bråtnes Landaas og Berit Værnes Cardas.