Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strengt privat

Såre og intime betroelser fra et forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Originaltittelens «pornografiske forbindelse» har sine ord i behold bare i den forstand at vi møter mennesker som stiller sine følelser nakent til skue. De som vil se vilter sex, må gå annetsteds hen. «En privat affære» er et vemodig tilbakeblikk på et forhold som ble annerledes enn de involverte hadde tenkt.

Utfallet er gitt fra første stund. «Hun» (Nathalie Baye) og «han» (Sergi Lopez) intervjues av en usynlig person om det som begynte som et treff via en kontaktannonse for å leve ut en aldri nærmere definert seksuell fantasi.

Men de slutter ikke å møtes. Gradvis utvikler forholdet seg til noe som kanskje kunne vare. Så hva skjer med dem i prosessen?

Vi har å gjøre med intime, såre betroelser fra voksne mennesker. De kunne vært hvem som helst, og det er det umiddelbart troverdige og hverdagslige ved disse to som gjør Frédéric Fonteynes film til en mer autentisk opplevelse enn en del andre prosjekter om folks fomling og nervøsitet i forhold til kjærlighetslivet. Temaet er jo ikke direkte nytt.

Kamera er tett på hele tida, de to har ikke annet å by på enn seg selv og lar oss leve med i sine fortellinger. Spesielt er Lopez en meget god formidler av alt som forblir usagt.

Det hele stramt redigert og presentert uten unødige utmalinger.

<B>KJÆRLIGHET, KANSKJE: </B> Nathalie Baye og Sergi Lopez på søken.