Stress ned og kos deg

Prosjektet 07-06-05 mener det er tid for forandring. Det som skal tas tilbake er tida, hvor nå enn den ble av. I dag oppfordrer prosjektet oss til å roe ned, og dagen markeres i by og bygd. I Oslo skal statsminister Stoltenberg samtale om tid.

Navnet 07-06-05 henspeiler på datoen 7. juni 2005. Da skal frigjøringen fra stress, mas og press komme. Men siden det er fire år til, har prosjektet bestemt seg for å øve til den store dagen. Årets konsept er frigjøring tidsklemmer. Den frigjøringen feires over hele landet.

Bakgrunnen for 07-06-05 er et seminar der forskjellige personer fra media, miljøbevegelsen, det offentlige og næringslivet møttes for å diskutere det nye årtusenet. Med en så forskjellig sammensetning ble gruppen nødt til å konsentrere seg om minste felles multiplum. Alle var enige i at de ønsket seg forandring: De ville gå fra å være rike på materiell velstand til å være rike på tid. For du trenger masse tid hvis du vil ha det som ikke kan kjøpes for penger - vennskap, fellesskap og moro.

Så det vi skal frigjøres fra er en situasjon, og dagen det skal fullbyrdes er om akkurat fire år. Programmet finner du på Dagbladet.no/manual. Les mer på hjemmesiden.