Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stressfri jul

Dempet stearinlysplate som skapt for mørke førjulskvelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkelig Kulturverksted prøver stadig ut nye konstellasjoner, og har denne gangen landet på et meget vellykket norsk- svensk førjulsprosjekt.

Det er fortsatt en stund til desember, men juleplatene er allerede over oss. «Desemberbarn» er ikke ei tradisjonell juleplate, selv om både «Det kimer nu til julefest» , «Staffansvisa» og «Deilig er jorden/Härlig är jorden» er representert.

Vinterplate

Like mye er dette ei desemberplate eller vinterplate. Sangutvalget er gledelig uforutsigbart, i tillegg er det her både oversatte tekster og nytt materiale fra Bremnes og Wolff - sammen eller hver for seg. Wolffs «Josef» , til Georges Moustakis luftige melodi, og Bremnes' «Finn veien engel» , er blant platas beste spor.

KKV og produsent Erik Hillestad gjorde lykke med Carolas «Jul i Betlehem» for to år siden. Her har utgangspunktet vært noe annerledes, også i forhold til valg av artister: en norsk visesanger med en teatralsk innstilling og en svensk kabaretsanger med et dramatisk uttrykk.

Begge deler er skrelt vekk her, og Hillestads tydelige produsentklo - preget av en sober «less is more»-innstilling med varsom bruk av tangenter, gitarer, bass, trommer, trompet og fele - preger plata.

Vokser seg stor

«Desemberbarn» kan nok umiddelbart virke både dyster og stillestående, men plata er av den typen som sakte, men sikkert vokser seg stor. Og om ikke Bremnes og Wolff tilfører alle sangene altfor mye nytt, hviler det en behagelig ro over produksjonen - i sterk kontrast til vår turbulente tid.

Hele Norges coronakart