Strever fælt etter ett døgn

Det norske kjendislaget har tilbragt sitt første døgn som strandede ved Rapang-stranda på øya Besar utenfor Malaysia.

Les også:

>Jan slo ikke an BESAR (Dagbladet.no): Tidligere i dag var de i gang med å bygge et slags fundament til ei hytte. Den skal etter planen beskytte dem mot regn, småkryp og insekter.

Det er først og fremst de to praktisk-teknisk anlagte, Lene-Elise Bergum og Ole Klemetsen, som jobber med reisverket.

- Jeg føler at vi har noen i gruppa som ikke gidder å bry seg så mye om å jobbe, mente Lene. Og røpet vel med at det allerede skurrer litt i den norske kjendisgruppa.

Lenger borte på stranda hadde svensker og dansker forlengst reist sine hytter og skur. De norske Robinsonene har ikke engang blitt enige om hvordan hytta de skal bo i de tre neste ukene skal se ut.

«Popbandet fra helvete», som komiker Janne Rønningen har døpt sitt eget lag, er kommet desidert kortest i den skandinaviske tevlingen. Ingen av de norske har hittil vært på besøk hos sine svenske og danske kolleger.

Kvalmt sulten

Mens Ole «Lukkøye» Klemetsen og Lene-Elise «Hotel Cæsar» Bergum bygget og svettet tidligere i dag, drev de tre andre og kokkelerte så smått. Sitt aller første måltid, ett døgn etter ankomsten til øya:

Kokt ris.

- Jeg er så sulten at jeg er kvalm, uttalte artist Gry Jannicke «J-Diva» Jarlum, som allerede sliter med diaré.

- Jeg har vært på do noen ganger, røpet divaen videre.

Av den grunn har hun heller ikke kunnet tilføre fellesskapet så mye. Et fellesskap av mennesker hun forøvrig ikke har mye til overs for. Ifølge Jarlum har det vært krangel og bråk over en lav sko gjennom hele første døgn.

Hard natt

Gjengen kunne og så fortelle at den første natten på øya hadde vært hard (for de aller fleste), mens andre (Lene-Elise Bergum) sov godt. Alle fem måtte sove med et simpelt liggeunderlag mellom seg og stranda.

Forhåpentligvis får de reist noe som ligner en hytte før natten igjen senker seg over Besa og Patang-stranda.

I morgen skal det norske laget kjempe mot det danske - i en fysisk duell. Det tapende laget må stemme hjem én av sine egne. De to andre lagene får legge inn én avstemningsseddel hver, som skal telle i potten.

KAOTISK: Mens svenskene og danskene har begynt bygging av ordentlig Robinson-leire, er den norske et sørgelig og uorganisert syn.
IDYLL: Ole Klemmetsen og Jan Simonsen utforsker stranden på Robinsonøya Rapang. Stranden skal forhåpentligvis være deres hjem de neste tre ukene.
HELE GJENGEN: Norskegjengen legger ikke skjul på at de opplever interne stridigheter på stranda. Fra venstre: Jan Simonsen, Gry Jannicke Jarlum, Ole Klemetsen, Janne Rønningen og Lene-Elise Bergum.
TYVSPISER: Gry Jannicke Jarlum var så sulten at hun begynte å spise risen før den var ferdig kokt.
BYGGER HYTTE: Lene-Elise Bergum kjøler ned Ole Klemetsen under hyttebygging. Under dem ses fundamentet til hytta.