MGP 2020

Strid om finalelåt: - Ubehagelig likt

Uenighet om Raylee bryter Eurovision-reglene.

HØR LIKHETENE: Melodi Grand Prix-håpet Raylee kan få problemer dersom hun skal representere Norge i Eurovision-finalen i mai. Her kan du høre hvorfor. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

22 år gamle Raylee gikk videre til finalen i Melodi Grand Prix etter lørdagens delfinale. Men i kommentarfeltene er det mange som drar kjensel på hennes låt «Wild».

Les Dagbladets MGP-anmeldelser. Første delfinale her. Andre slipp her.

Det er spesielt gitarriffet i sangen som gjør at folk rynker på nesa. For mange høres starten av låten helt lik ut som en russisk poplåt fra 2018 kalt «Nimfomanka» av artisten Monetochka.

Men det er ikke bare i Russland folk har reagert på den norske MGP-låten. Akkurat som i Raylee sin låt er det samme gitarriff som starter den finske artisten Evelina sin sang «Nostalgiaa».

Lastet ned fra nettet

Også i Tyskland har gitarriffet blitt brukt i det tyske bandet Oceans Ahead sin låt «Down».

I en e-post til Dagbladet forklarer bandet at de har hentet gitarriffet fra en nettside som heter «Splice».

- Dette kunne vært plagiering, men det er det ikke. Vi har fått gitarriffet fra Splice. Jeg tror at låtskriverne på «Wild» kan ha fått det derfra de også, sier Alex fra Oceans Ahead.

Splice er en abonnementsbasert tjeneste for musikkprodusenter, hvor man får tilgang til ulike verktøy for musikkproduksjon mot månedlig betaling. Verktøyene dreier seg om synthesizere, lydredigeringsverktøy, samples og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.