LEDER

Bemanningsnorm i barnehagene:

Striden står ikke om kvaliteten i barnehagene bør styrkes, den står om finanisering

Barna må få nok penger.

MÅ FINNE PENGER: Fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim. Foto: NTB Scanpix
MÅ FINNE PENGER: Fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Kvaliteten i norske barnehager er dårligere enn antatt, viser en ny undersøkelse. Prosjektet «Med blikk for barn - kvalitet i barnehagen for barn under 3 år» har avdekket at barnehagene er under stort press på grunn av mange barn per ansatte. Det får konsekvenser for sikkerheten og barnas læring, og det pedagogiske tilbudet blir ikke så godt som det skal være, sier en av forskerne bak undersøkelsen til NRK.

Fungerenende kunnskapsminister Henrik Asheim (H) har ingen problemer med å svelge unna kritikken i NRKs reportasje, han lover bot og bedring. Det er ikke så rart. Regjeringen har allerede sendt ut på høring et forslag om bemanningsnorm og pedagognorm i barnehagene. Etter en tid med sterk kapasitetsutbygging i barnehagesektoren, skal det nå fylles på med innhold. Normen foreslår én ansatt per tre barn under tre år og én ansatt per seks barn over tre år. Departementet foreslår også å skjerpe kravet til pedagogisk bemanning, til én pedagogisk leder per syv barn under tre år og én pedagogisk leder per 14 barn over tre år.

Men striden står ikke om kvaliteten i barnehagene bør styrkes, den står om finanisering. Det følger ikke nok penger med, sier kommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer